Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da je njegova ekipa na večerašnjem meču protiv Valensije ponovo odigrala lošu treću četvrtinu i najavio da će biti promena.

„Bila je ovo utakmica u kojoj smo se vraćali, bilo je minus 12, pa plus pet… Treća četvrtina je opet bila loša, što nije dobro za moj tim i to ću da promenim, saznaćete šta. Na kraju se sve svelo na jedan napad, jednu odbranu. Trebalo je da odigramo samo jednu odbranu za pobedu, ali ne mogu ništa da zamerim svojim igračima. Borili su se. Nije lako vratiti se sa minus 12“, rekao je Tomić novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA, Partizan - Radnički Basket 75:57

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Valensije sa 81:82, u utakmici četvrtog kola Grupe G Top 16 faze Evrokupa. Španski tim je ovom pobedom osigurao plasman u četvrtfinale, dok Zvezda sada ne zavisi samo od sebe.

„Moramo da nastavimo. Sada prolaz nije u našim rukama. Moramo da pobedimo Limož i Malagu, ali ne zavisimo više samo od sebe“, rekao je Tomić.

Povezana vest:  Nebojša Čović: Nedović ne ide iz Zvezde!

Upitan kako će ovaj poraz uticati na njegovu ekipu, Tomić je rekao da je ovo samo jedan meč.

„Izgubili smo jednu utakmicu. Šta treba sad da radimo? Smak sveta? Ako to utiče na moj tim, više ne treba ni da igramo. Sigurno da je teško posle ovakve utakmice, ali moramo da se dignemo i da se spremimo za sledeći utakmicu. To je jedini način – samo radom, ne pričom“, rekao je Tomić.

Povezana vest:  Đorđević kandidat za novog trenera Panatinaikosa

Trener Valensije Haume Ponsarnau kazao je da je srećan zbog prolaska u Top 8.

„Vrlo teška grupa, videli ste i večeras, bila je sjajna utakmica. Finiš utakmice… To je uvek pitanje trenutka. Vrlo sam srećan što smo prošli dalje. Ono što je meni još važnije je da napredujemo kao tim iz utakmice u utakmicu“, rekao je Ponsarnau.