Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da će utakmica protiv Lijetuvos ritasa biti velika za njegove košarkaše, ali da se njegovo mišljenje o njima neće promeniti bez obzira na ishod, uz reči da pritisak ne postoji.

„Tražiću da igraju mušku, tvrdu, čvrstu košarku, da bude još lakše našim navijačima da imamo ogromnu podršku. Ovo je za nas velika utakmica jer smo sa radom sve bolji i bolji, i imaćemo ‘big najt'“, rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradu.

Partizan će u sredu dočekati Lijetuvos ritas u petom kolu Top16 faze Evrokupa.

„Pričamo o utakmici koja možda može da nam da plasman medju osam u Evrokupu. Došao sam u Beograd 1. novembra, u Italiji je to Dan mrtvih. Da sam nekoga tada pitao hoćemo li igrati za Top8, svi bi se smejali. Ja se sada smejem, jer ne igramo za Top8, već da naučimo nešto. Ako ne znaš da plivaš, skoči u vodu i plivaj. Ovo su takve utakmice. Ovo je velika, velika, velika šansa da se igra ozbiljna košarka. Ne znam da li ćemo uspeti, ali se moje mišljenje o igračima neće promeniti, biće isto. Utakmica ništa neće odlučiti. Imali smo sreće, nešto smo dobro napravili i ova utakmica može dobro da donese, ali ne meni, nego navijačima“, kazao je Trinkijeri.

Povezana vest:  Maljković: Timski i bez straha na Španiju

Istakao je da pritisak ne postoji.

„Polako, čvrsto. Pritisak? Imamo pritisak da preživimo na treningu, ništa drugo. Moj trening je teži nego utakmica. To je pritisak“, dodao je.

Pohvalno je govorio o Lijetuvos ritasu.

„Znamo koliko je to dobra ekipa. Litvanija i Srbija, košarkaške zemlje. Oni su drugi u svojoj državi, ozbiljan protivnik. Oni imaju veliki ponos, igraće tvrdo, a mi moramo još tvrdje“, kazao je Trinkijeri.

Povezana vest:  Đorđević: Svaki otkaz je legitiman ako dođe u pravo vreme

Italijanski trener je naveo da je Partizan u porazu od litvanske ekipe u prvoj utakmici igrao dobro.

„Veoma dobro smo igrali. Nismo pogadjali šuteve koje smo mogli u poslednja dva minuta. Očekujem sada drugačiju utakmicu. Druga runda Evrokupa, igra se šest utakmica, a izgleda kao da se igra šest meseci. Potpuno smo drugačija ekipa posle nedelju dana“, rekao je Trinkijeri.

Povezana vest:  Košarkaši CSKA na završnom turniru Evrolige

Nije želeo da da poruku navijačima Partizana.

„Ne volim, nisam fudbaler, ne dajem poruke. Ja sam samo ponosan trener ovog kluba, ove institucije. Svakim danom sve više ponosan. Oni znaju koliko su bitni, mi znamo, svi znamo“, rekao je Trinkijeri.

Utakmica će se igrati u sredu od 20.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.