skariolo_himkiEVROLIGA

 

Skariolo: Podrška navijača bi nam mnogo značila

 

Trener košarkaša Himkija, italijanski stručnjak Serđo Skariolo, pozvao je danas navijače ruskog predstavnika da pruže značajnu pomoć njegovim izabranicama u utakmici sedmog kola A grupe Evrolige protiv beogradskog Partizana.

-Podrška publike će nam puno značiti, pošto je ovo za nas veoma značajan duel. Svesni smo važnosti meča i situacije u kojoj se nalazimo – rekao je Skariolo i dodao da bi igrači Himkija morali da produže periode pune koncetracije sa 30 ili 35 minuta na čitavu utakmicu.

Povezana vest:  Radonjić: Čeka nas prvenstvo Srbije, ovo zaboravljamo

Iskusni italijanski strateg istakao je da „izuzetno poštuje“ sledećeg evroligaškog rivala, napomenuvši da je to klub „impozantne tradicije“.

-Oni su uvek ambiciozni i željni dokazivanja na najvećoj sceni. To je trenutno skup talentvanih igrača i iskusnih pojedinaca. Pred utakmicu sa nama angažovali su novog plejmejkera za koga sam čuo da je dobar igrač – naglasio je Skariolo.

Hrvatski plejmejker Zoran Planinić ocenio je da se Himki nalazi u „teškoj situaciji“ pred završnicu prve faze elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Valensiju u Evroligi

-Da bi se plasirali među 16 najboljih klubova u Evropi potrebno je da u naredne četiri utakmice zabeležimo tri pobede. Prvi korak koji trebamo da napravimo je trijumf nad Partizanom – poručio je iskusni organizator igre.

On je podsetio da su prvotimci kluba iz Podmoskovlja pre mesec dana izgubili meč u „Pioniru“, iako su tokom većeg dela susreta vodili.

-Propustili smo tada veliku šansu da zabeležimo bodove na teškom gostovanju. Sada ćemo pokušati da slavimo na domaćem terenu. Znamo da neće biti lako, ali moraćemo da odigramo mnogo agresivnije – poručio je Planinić.

Povezana vest:  Udovičić o završnici EL: BG je pokazao da postavlja standard

Prema njegovim rečima, „crno-beli“ u poslednjoj deceniji imaju „isti model igre“, prepoznatljiv po „velikoj borbenosti, žestini i agresivnosti u dobro postavljenoj odbrani“.

-Smatram da svaki igrač Partizana ume da bude vrlo neugodan defanzivac. Jako je teško igrati protiv takvog tima – zaključio je Planinić.

Utakmica Himki – Partizan igra se sutra od 16.15 časova u dvorani „Košarkaški centar“ u predgrađu Moskve, a sudiće Ortis (Španija), Kontas (Grčka) i Latisjevs (Letonija).

PHOTO: ataimages.rs