euroleague_basketball_logoEVROLIGA

 

CSKA za čast protiv Panatinaikosa, Kaha protiv Prokoma

 

Nakon decenije u kojoj je sve osim titule prvaka Evrope bilo ocenjivano kao neuspeh, navijači moskovskog CSKA u poslednja četiri kola Evrolige gledaće svoje ljubimce kako se bore za čast i popravljanje očajnog utiska sa početka elitnog takmičenja.

„Armejci“ još nisu ostali bez teoretskih šansi za plasman u drugi krug, ali da bi se nekako probili među 16 najboljih ekipa na „Starom konitnentu“ nije im dovoljan samo maksimalni učinak, već i da se poklope rezultati drugih timova.

Povezana vest:  Lešić novo pojačanje Radničkog

Sutra će CSKA u utakmici sedmog kola D grupe dočekati u Moskvi tim grčkog Panatinaikosa, koji je u prošlom kolu doživeo neprijatni poraz na domaćem terenu od preporođene španske Valensije.

Uprava „armejaca“ još nije pronašla trenera, a do angažovanja novog stručnjaka sa ekipom privremeno radi Dmitrij Šakulin, kome je trener atinskih „zelenih“ Željko Obradović ostao u lepom sehcanju.

-Pre tri godine Obradović je bio predavač na seminaru u Moskvi. U jednom trenutku me je oduševio kada je objasnio da njegov tim u napadu igra ‘pik-en-rol’, a da ostalo čuva kao svoju malu tajnu – rekao je Šakulin.

Povezana vest:  Dušan Duda Ivković - legenda Radničkog i evropske košarke

U A grupi, osim susreta Himki – Partizan, posle koga je moguće da Rusi budu otpisani iz trke za Top 16, još igraju u Vitoriji španska Kaha Laboral i poljski Prokom.

Baskijci su zaređali sa porazima, a prava prilika za rehabilitaciju im je susret sa Prokomom, koji je tirjumf nad Himkijem u prošlom kolu pokazao da može da odigra dobro kada su igrači rasterećeni.

Povezana vest:  NLB LIGA, Pobeda Cibone u Širokom brijegu, prekinuta crna serija

U B grupi snažni Fenerbahče dočekaće u Istanbulu zagrebačku Cibonu koja je pred bankrotom, a u Evroligi se pokazala kao potpuno nedorastao protivnik.

Lijetuvos Ritas se osetno pojačao angažovanjem Šarunasa Jasikevičijusa, ali je pitanja da li je uprava kluba iz Viljnusa zakasnila sa dovojenjem velikog asa. Sutra Litvanci gostuju u Sijeni, a Montepaski sa čudesnim plejmejkerom Lesterom Mekelebom je apsolutni favorit.