vlada_jovanovic_logo_vel_kznEVROLIGA

Jovanović: Imali smo loš pristup i ponavljali smo greške

 

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je večeras da su crno-beli doživeli ubedljiv poraz od ruskog Himkija zbog lošeg pristupa i ponavljanja grešaka.

-Delovali smo veoma neuigrano i stalno ponavljamo neke greške. Delimično je to zbog činjenice da smo doveli novog plejmejkera. Utakmicu smo izgubili zbog pristupa. Himki je odigrao dobro, a kada smo pokušali sa agresivnom odbranom ušli smo u problem sa ličnim greškama – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Himkiju.

Povezana vest:  Dženkins: Sve mi se sviđa u Zvezdi

Partizan je večeras protiv istoimene ruske ekipe izgubio sa 92:65 i propustio priliku da dođe na korak do plasman u sledeću fazu Evrolige.

-Znali smo gde dolazimo i koliko je Himki kvalitetna ekipa. Poseduju odličnu ekipu, a večeras su bili izuzetno motivisani, jer su samo pobedom mogli da sačuvaju šansu za plasman u Top 16 fazu – kazao je trener beogradske ekipe.

Povezana vest:  Pobede Bostona i Milvokija

Trener Himkija Serđo Skariolo kazao je da je prezadovoljan igrom i pobedom.

-Doprinos svih igrača je veliki, ovo je prva utakmica posle sedam nedelja da su svi košarkaši bili u sastavu. Još uvek neki od njih nisu u idealnoj formi, što se jasno vidi – istakao je Skariolo posle utakmice.

Ruska ekipa večeras je zabeležila treću pobedu u Evroligi.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pavlović srećan zbog dolaska u Boston

-Ova ubedljiva pobeda je jako bitna ne zbog plasmana, već i zbog samopouzdanja koje nam je u poslednje vreme palo. Odigrali smo najbolju utakmicu i sada moramo da steknemo kontinuitet. Naš cilj je da dobijemo dve od sledeće tri utakmice u Evroligi. Mislim da će u ovoj grupi sve biti odlučeno u poslednjem kolu – rekao je Skariolo.