Trener košarkasa Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je danas pred večiti derbi u 20. kolu ABA lige da meč protiv Crvene zvezde nije pitanje „života i smrti“, ali da bi voleo da njegov tim pobedi i vidi beogradski duel u finalu plej-ofa.

„Izuzetno bih voleo da imamo dva beogradska kluba koji bi igrali finale ABA lige, što bi značilo da se Evroliga vratila u grad. Igrači, navijaci, ja, svi bismo želeli da se Partizan vrati u Evroligu. Imamo velikog rivala, daleko najbolju ekipu u ABA ligi. Selektor Ðorđević je pozvao tri igrača iz Zvezde, a samo jednog iz Partizana“, izjavio je Trinkijeri novinarima na treningu ekipe.

Povezana vest:  Zvezda gostuje u Kumanovu

On je istakao da je su crveno-beli favoriti u nedeljnom meču.

„Doveli su Kej-Sija Riversa i apsolutni su favorit. Oni su top ekipa. Rivers je odličan šuter i s njim će biti još teže protiv Zvezde. Mi ćemo dati sve, čak i ono što nemamo. Jedinu stvar koju ne mogu da prognoziram jeste rezultat“, rekao je Trinkijeri.

Povezana vest:  Teodosić nominovan za tim decenije Evrolige

Italijanski stručnjak osvrnuo se i na rivalstvo koje postoji između dva kluba.

„Ovakvo rivalstvo postoji samo ovde i mozda samo na još tri mesta ma svetu. U Milanu gde sam rođen postoji samo rivalstvo u fudbalu, a ovde u fudbalu, košarci, rukometu, vaterpolu… I to je nešto specijalno“, rekao je Trinkijeri.

Ako Partizan pobedi, onda bi mogao da se nada potencijalnom finalu sa Crvenom zvezdom.

Povezana vest:  Radonjić: Sve kao što smo i priželjkivali

„Ja ne računam, ja sanjam. Budim se u toku noći i kažem “Ajmo u Evroligu“. Ipak, ne volim priču “život ili smrt““, rekao je trener crno-belih.

Italijan je komentarisao i zdravstveno stanje igrača.

„Trebala nam je pauza, dobro smo radili, ali to ništa ne znači. Sve je u glavi. Nismo svi zdravi, ali bićemo“, rekao je Trinkijeri.

Derbi između Crvene zvezde i Partizana igra se u nedelju od 18 sati u hali „Aleksandar Nikolić“.