Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri, posle poraza od Crvene zvezde u polufinalu ABA lige, poručio je sinoć da je rival opravdao ulogu favorita, ali da ga neuspeh neće zaustaviti na putu povratka boljim danima crno-belih.

„Zvezda je opravdala ulogu favorita, pokazala je zašto je napravila tim za Evroligu. Borili smo se četiri utakmice na „jednu loptu“, ali večeras nismo uspeli. Nije za dublju analizu, vruća je glava… Proces je pokrenut, parni valjak se neće zaustaviti na povratku na put i mesto gde mu pripada mesto“, rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare u hali „Aleksandar Nikolić“.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Trifunović zadovoljan

Italijan je dodao da ovo nije kraj trke Partizana i da je razlika između dva kluba smanjena otkad je stigao na klupu crno-belih.

„Puno smo radili, osvojili jedan trofej i smanjili distancu. Večeras nismo pogodili mnogo otvorenih šuteva, loše smo i otvorili meč i bilo nam je teško da se vratimo. Morali smo duže da izdržimo u ovom ambijentu“.

Povezana vest:  Partizan u petak igra protiv Vršca

Prema njegovim rečima, duel nije odlučila veća borba rivala, već kvalitet.

Svojim igračima u svlačionici preneo je „idemo dalje“, izjavio je Trinkijeri uz poruku da je „svlačionica kao Las Vegas“ kao jasnu aluziju da ostaje između njih.

Pre početka konferencije Trinkijeri je dobio minijaturne bokserske rukavice od nepoznate osobe, na čemu se zahvalio.

Povezana vest:  Laso: Zvezda nas je potpuno nadigrala