Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević, posle pobede protiv Litvanije u pripremnom meču za Svetsko prvenstvo u Kini, rekao je da je njegov tim odigrao bolje nego pre dva dana u Beogradu.

„Bez obzira što je ovo bila pripremna utakmica, mislim da je veoma važno da smo pobedili. Pored toga, odigrali smo znatno bolje nego u Beogradu, ušli smo spremno od samog početka i polako ekipa dobija prepoznatljivu fizionomiju“, rekao je Ðorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Povezana vest:  EVROLIGA, Jovanović: Ne znam koliko možemo, ali daćemo sve od sebeÐorđević je istakao i da je meč u Kaunasu ponovo bio veoma fizički zahtevan.

„Utakmica nije ličila na prijateljsku, što je za nas dobro u ovom trenutku. Dozvolili smo Litvancima mnogo ofanzivnih skokova i napravili neke „naivne“ faulove koji su im doneli slobodna bacanja. Na taj način se protivnik sve vreme vraćao u utakmicu, a u poslednjoj četvrtini uspeo da preokrene rezultat. Posle tajm-auta smo uspeli da se saberemo, odigramo dobro, timski i dođemo do pobede“.

Povezana vest:  Oklahoma bolja od Hjustona, Boston slavio u Čikagu

Selektor nije krio zadovoljstvo što su Litvanci pobeđeni pred domaćom publikom.

„Zadovoljan sam što je naša reprezentacija posle mnogo vremena uspela da pobedi Litvance na njihovom terenu i to u fazi priprema u kojoj je njihov tim duže na okupu od našeg. Dobro smo odgovorili na njihovu fizičku igru. Pokazuje se, kao što sam već govorio, da samo kroz mnogo zajedničkih treninga i napornog rada možemo da dođemo do potrebne forme za Svetsko prvenstvo“, zaključio je Ðorđević.

Povezana vest:  NLB LIGA, Rezultati 16. kola i tabela