Đurović – Cibona favorit, ali FMP ima šanse

 

vlada_djurovic_trener_kkfmpKošarkaši FMP-a sutra će u Železniku dočekati vodeću ekipu NLB lige, Cibonu u utakmici 16. kola tog takmičenja, a trener „pantera“ Vlade Đurović ulogu favorita prepustio je zagrebačkoj ekipi.

-Ne možemo nikome da pretimo, pogotovo ne Ciboni koja ima najbolju odbranu u ligi. Bodovi su nam, međutim, neophodni. Borićemo se da dobijemo, a hrabri me podatak da smo jači kod kuće. Košarkaši Cibone moraće dobro da odigraju ako žele da nas savladaju – izjavio je Đurović.

Povezana vest:  Poraz Partizana u Evroligi

Strateg FMP-a dodao je da bi prednost njegove ekipe mogla da bude činjenica da je Cibona juče igrala utakmicu Evrolige protiv francuskog Asvela.

-Naša šansa je što smo imali dva dana odmora više i neigranje Marina Rožića, koji se povredio protiv Partizana. Međutim, i mi smo imali probleme prethodnih dana, Raduljica zbog ušinuća vrata nije trenirao dva dana, dok je Milutinović preskočio trening zbog udarca koji je dobio u sredu – naveo je on.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Zvezda izgubila od Cibone u Zagrebu

Kapiten FMP-a Predrag Samardžiski ocenio je da je pobeda protiv Cibone neophodna, ako „panteri“ žele da dođu do mesta u gornjem delu tabele.

-Joss jedna utakmica od presudnog značaja za nas. Moramo da pobedimo, a protivnik nam je lider regionalnog takmičenja. Bosna i Helios su nam se približili, želimo da pobegnemo iz donjeg doma. Nadam se da su se ispraznili u meču sa Asvelom i da će malo opuštenije ući u utakmicu. Pobeda je dostižna ako odigramo kako možemo na svom parketu – zaključio je Samardžiski.

Povezana vest:  EP ZA ŽENE 2013, Maljković: Istorijski uspeh,u Srbiji se igra dobra košarka

Cibona je vodeća na tabeli NLB lige sa 13 pobeda i dva poraza, dok FMP zauzima 12. mesto sa četiri pobede i 11 poraza. Sutrašnja utakmica dva rivala igra se u Železniku od 18 sati.