Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da njegov tim i u sutrašnjem meču protiv Filipina mora da odigra maksimalno ozbiljno.

Srbija je u prvom kolu grupe D pobedila Angolu, a dok su Filipini ubedljivo poraženi od Italije.

„Filipini k“o Filipini. Italijani su pogodili sve. U prvoj čevrtini su ubacili 37 poena. I to je neki rezultat. Oni su došli sa tom reprezentacijom, na nama je da odigramo maksimalno ozbiljno. Odradili smo trening koji je bio okrenut ka našoj stvari, ali već i nekim drugim protivnicima sa kojima možemo da se ukrstimo“, rekao je Ðorđević novinarima u Fošanu.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Rezultati današnjih utakmica

Ðorđević je istakao i da će Nemanja Bjelica, koji je propustio meč protiv Angole, biti u sastavu za utakmicu protiv Filipina.

„Hoće, najverovatnije. Danas je odradio trening normalno. Nije bio neki intenzitet treninga što je sasvim normalno, ali mislim da se dobro oseća. Zato smo tu, zato je tu, sigurno ce biti na parketu. Bez ikakvog opterećenja, polako i da uđe u željenu formu za nedelju dana“.

Povezana vest:  BALKANSKA LIGA, OKK Beograd uspešno startovao

Srbija grupnu fazu završava protiv Italije u sredu od 13.30, a taj duel najverovatnije će odlučiti ko će prvi iz grupe proći u nastavak takmičenja.

Ðorđevcih je bio upitan da li su igrači nestrpljivi da igraju mečeve sa izazovnijim protivnicima.

„Priželjkuju, to je sigurno. Ali, strpljen spasen. Moramo da imamo strpljenje potrebno za takmičenje, korak po korak, utakmicu po utakmicu. Moja lična košarkaška filozofija je da je svaka sledeća utakmica najvažnija u našim karijerama. Tako ćemo pristupiti sutrašnjoj utakmici, pa i svakoj sledećoj“, zaključio je Ðorđević.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati večerašnjih utakmica prvog kola i tabele grupa

Meč između Srbije i Filipina igra se sutra od 13.30.