Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević, posle pobede nad Italijom (92:77) na Svetskom prvenstvu u Kini, priznao je da njegov tim može bolje, ali i da u ovom trenutku ne traži perfekciju.

Srbija u drugu fazu u Vuhan prenosi dva boda kao prva iz grupe pred duele sa Španijom i Portorikom.

„Očigledno nismo odigrali na vrhunskom nivou, ali ne treba ni tražiti perfektno, već samo kamenčić da se izgradi kuća… Svaka dobra stvar je važna, naši igrači polako dolaze do toga da nije bitno individualno kako igraš, da si zadovoljan sam sobom, samo je bitno da daš doprinos“, rekao je Ðorđević, a prenosi KS S.

Povezana vest:  Obradović: Odbio sam ponude šest reprezentacija

On je dodao da se osetila izuzetna važnost utakmice i da je zato bilo tenzije i nervoze između dva tima.

„To je normalno, za ovo smo se spremali. Ovo su utakmice koje ne mogu da se igraju kao prethodne dve, mora na svaku loptu.., Svaka lopta je bitna, svaki skok je bitan, svaki poen… Od početka smo bili koncentrisani da odbranom dođemo do pobede, bez obzira na 52 postignuta poena u prvom poluvremenu, vidi se da ekipa bila željna i voljna. Moramo još bolje odbrambeno“, rekao je Ðorđević.

Povezana vest:  Pešić ostaje trener Bajerna do 2017. godine

Prema njegovim rečima, kapiten Miroslav Raduljica je smirio Italijane u trećoj deonici.

„Znali smo šta da radimo. To je normalno, on zna sistem, zna šta se traži od njega i preuzeo je odgovornost. Nisam srećan izgubljenim loptama i reakcijama posle fizičkih duela“, dodao je, međutim, selektor.

Košarkaš Nemanja Bjelica kaže da je Srbija pokazala da je bolja od Italije, iako nije prikazala pravu igru.

Povezana vest:  Đordi Bertomeu gost Crvene zvezde Telekom

„Kontrolisali smo meč svih 40 minuta. Protivnik je bio veoma dobar tim, mnogo je tu igrača sa NBA iskustvom. Lepa pobeda i jedva čekamo sledeću rundu“, zaključio je Bjelica.

Srbija u petak drugu fazu kreće mečom protiv Portorika u petak.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images