ÐSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da je ozbiljan pristup doprineo ubedljivoj pobedi nad Portorikom (90:47) na Svetskom prvenstvu u Kini.

„Bila je veoma važna utakmica, teška na mnogo načina. Imali smo ozbiljan pristup, ozbiljno igrali do kraja… Nismo dali Portoriku šansu da se vrati. Pristup i ozbiljnost su doprineli ovolikoj razlici. Uštedeli smo jedan trening koji nam je bio dodeljen u terminu koji nam nije odgovarao. Ovo nije nikakav znak, Portoriko je za svo poštovanje. Mislimo o narednom meču, trudimo se da se pripremimo i oporavimo za Španiju“, rekao je Ðorđević posle utakmice u Vuhanu, a prenosi KS S.

Povezana vest:  EVROLIGA, Džerels otputovao sa Partizanom u Moskvu

Veliki respekt daje Španiji uoči međusobnog susreta u nedelju od 14.30.

„Imaju neke male fizičke probleme, ali biće spremni protiv nas. Oni su ekipa sa mnogo iskustva, pokupili su sve što su mogli u poslednjih 10 godina, uvek su tu negde, puni su medalja, znanja i iskustva. Gasol, Rudi, Ljulj, Rubio vode mlađe sa braćom Ernangomez“, naveo je on, uz napomenu da je naporno da se igra u četiri grada turnir i da je FIBA nekim reprezentacijama „majka, a nekim maćeha“.

Povezana vest:  Zvezda izjednačila, serija se seli u Podgoricu

Krilni košarkaš Marko Simonović zadovoljan je četvrtim trijumfom u Kini.

„Odradili smo sjajan posao, sa odličnom odbranom iz koje su dolazili laki poeni. Za nas je najvažnija naredna utakmica protiv Španije“, zaključio je iskusni košarkaš.