euroleague_basketball_logoEVROLIGA

 

Derbi A grupe u Kaunasu, Panatinaikos u Istanbulu

 

U derbiju devetog kola A grupe Evrolige za košarkaše litvanski Žalgiris dočekaće sutra u Kaunasu špansku Kahu Laboral, a od tradicionalno žestokih okršaja na programu je odmeravanje snaga između turskog Efes Pilsena i grčkog Panatinaikosa.

Utakmica u Kaunasu može da reši mnoge stvari u A grupi, u kojoj se nalazi i šampion Srbije Partizan. Žalgiris je veliki deo posla odradio u prošlom kolu, kada je pobedio poljski Prokom u Gdinji.

Izabranici srpskog trenera Ace Petrovića ne samo da su otpisali jednog rivala iz dalje trke za plasman u Top 16, već su došli na korak od realizacije prvog cilja u sezoni.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma i San Antonio na pragu finala plej ofa Zapada

Kaha Laboral je već doživela pet poraza u Evroligi, a u slučaju još jednog Baskijci bi se našli na rubu eliminacije. Takav epilog najviše priželjkuju navijači Partizana jer bi, ako se to desi i njihovi ljubimci sutra pobede Prokom u „Pioniru“, peti put zaredom „crno-beli“ igrali među najboljih 16 ekipa u Evropi.

U B grupi sve je rešeno još sinoć, kada je grčki Olimpijakos pobedio Šarlrou u Begliji sa 80:67. Domaći tim je tako ostao i bez teoretskih šansi da sustigne italijansku Romu, koja se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji.

Povezana vest:  KLS novčano kaznila Vukoičića i Radnički

Osim „crveno-belih“ iz Pireja i rimske „vučice“, dva kola pre kraja u drugu fazu su se plasirala i dve španske ekipe – Real Madrid i Unikaha, a Šarlroa i nemački Bamberg će igrati još samo za popravljanje utiska.

Sledi borba za plasman od prvog do četvrtog mesta, a sutra igraju Roma – Unikaha i Bamberg – Real Madrid.

U C grupi francuski Šole se nada sigurnim bodovima kod kuće protiv otpisane zagrebačke Cibone, koja je jedini tim bez bodova u ovogodišnjem ciklusu Evrolige.

Povezana vest:  Alimpijević: Sačuvali smo energiju za finale

Navijači slovenačke Olimpije imaće sutra u dvorani „Stožice“ priliku da u meču D grupe protiv moskovskog CSKA proslave plasman u Top 16, koji su „zmajčeki“ sjajnim partijama obezbedili dva kola pre kraja prve faze.

Derbi kola igra se u Istanbulu, u dvorani „Sinan Erden“, gde se sastaju Efes Pilsen i Panatinaikos. Taj meč mnogo je bitniji Turcima, koji se nadmeću sa italijanskim Armanijem i španskom Valensijom za prolazak dalje. Za preostala dva mesta u Top 16 iz D grupe boriće se tri tima, a u najgorem položaju sada je Valensija koja ima pobedu manje od konkurenata.