Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Himkija sa 90:78 (28:22, 22:19, 30:15, 10:22) u utakmici šestog kola Evrolige. Crveno-beli su upisali drugi trijumf, dok Himki sada ima četiri pobede i dva poraza.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Boriša Simanić sa 18 i Bili Beron sa 17 poena. Stratos Perperoglu je dodao 15, Džejms Gist 12, a Lorenco Braun deset poena. U poraženom timu najbolji je bio Aleksej Šved sa 14 poena, dok je Devin Buker ubacio poen manje.
Zvezda u narednom kolu Evrolige dočekuje Real Madrid, dok Himki gostuje Zenitu. Oba tima su u meč ušla prilično konfuzno, ali su crveno-beli ipak nošeni podrškom s tribina uspeli da dodju do vodjstva koje do poluvremena nijednom nisu ispuštali.
Raspoložen u Zvezdi od samog starta bio je Simanić koji je serijom od osam uzastopnih poena predvodio svoj tim.
I pored ranog isključenja kapitena Branka Lazića koji je udario Janisa Timu, odbrana crveno-belih bila je na solidnom nivou, ali s druge strane Filip Čović i Čarls Dženkins bili su dobri u organizaciji napada, a raspoložen u šutu bio je i Perperoglu.
Crveno-beli u jednom trenutku imali su i 16 poena prednosti (45:29), ali su na poluvreme otišlo pri vodjstvu od 50:41.
Trojkom Bertansa, uz dodatno slobodno bacanje počelo je drugo poluvreme, ali domaćin je uzvratio silovito. Izuzetno dobro napadačko veče imali su crveno-beli. Serijom 14:0 koju je predvodio Bili Beron Zvezda je praktično rešila meč.
Ekipa Andrije Gavrilovića u dva navrata imala je i 26 poena prednosti (80:54), pa se u pojedinim trenucima igralo vrlo atraktivno.
Himki do kraja susreta i pored serije 14:0 nije uspeo da zaustavi Zvezdu koja je pred svojim navijačima došla do drugog trijumfa u Evroligi.
Utakmica pred oko 5.500 gledalaca u hali „Aleksandar Nikolić“ poočela je minutom ćutanja u čast predsednika Skuptštine FMP-a i potpredsednika ABA lige Predraga Milojevića.

Povezana vest:  Atlanta ubedljiva protiv Niksa, Bogdanoviću 12 poena

PHOTO: ATAImages