Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je Venecija nadigrala njegovu ekipu u svim segmentima, ali je istakao da večerašnji poraz ne može da izbriše sve dobro što su crno-beli uradili do sada.
-Zaslužena pobeda Venecije, nadigrali su nas, nadmudrili su nas. Mi smo bili slabi, sa slabom energijom, nismo izgradili priliku da pobedimo. Ovo je jedna od onih večeri kada pokušavate svašta, a ništa ne funkcioniše – rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradskoj areni.
Košarkaši Partizana izgubili su večeras od Venecije sa 69:83 (18:21, 21:16, 9:25, 21:21) u šestom kolu Grupe B Evrokupa.
-Veliki italijanski fudbaler Djanluka Vijali, rekao je jednu stvar – ko dobija radije se, a ko izgubi daje objašnjenja. Mislim da smo bili loši u svim segmentima – koncentracija, pristup, kako upotrebiti faulove, kako čitati utakmicu, sve“, rekao je Trinkijeri.
-Bila je sramota od utakmice, ali mislim da je ovakva utakmica, koja je bila baš loša, ne sme da obriše sve drige stvari koje smo do sad uradili. Ako smo pametni, shvatićemo poruku, ako nismo, shvatićemo poruku malo teže, ali ćemo je shvatiti – dodao je on.
Trinkijeri je naveo da se ovakve utakmice jednostavno dese.
-Igrao sam ovakve utakmice, trenirao sam ovakve utakmice. Kao da smo se našli jutros i rekli idemo na basket. Ovo nije slika naše ekipe. Nisam ljut, nego mi je žao jer mislim da ovi igrači nisu zaslužili ovakvu utakmicu, ali se desilo – rekao je on.
-Ako mislite da ću ići pištoljem u svlačionicu, neću. Znam koliko smo bili loši, ali i znamo gde želimo da idemo. Imaćemo ovakvih u sezonil, ali imaćemo i one kao protiv Lokomotive, u Limožu. Nemamo vremana da treniramo i moramo na utakmicama nešto da izmislimo, danas nismo uspeli ništa da izmislimo – zaključio je trener Partizana.
Trener košarkaša Venecije Valter de Rafaele rekao je da je srećan zbog pobede svog tima i zahvalio navijačima Partizana koji su aplaudirali njegovom timu na kraju meča.
-Srećan sam zbog pobede, znali smo da je Partizan jak i da nije lako igrati ovde, pred ovim navijačima, ali mislim da su moji momci bili fokusirasni i igrali dobro 40 minuta. Hvala navijačima koji su nam aplaudirali na kraju meča, znamo da ovde svi razumeju. Pobeda ovde je nešto veliko za nas – kazao je on.

Povezana vest:  Džikić: Neće nam biti lako protiv Bešiktaša