vlade_jovanovic_par_proEVROLIGA

Jovanović: Pritisak uzrok lošeg šuta

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović izrazio je zadovoljstvo zbog večerašnje pobede nad Prokomom, posebno zato što je njegova ekipa uspela da prevaziđe veliki problem sa šutem.

-Bili smo pod velikim opterećenjem. I zbog toga što želimo da uđemo u TOP 16 fazu Evrolige i zbog toga što u Jadranskoj ligi imamo problema. To se opterećenje najbolje videlo u procentu šuta, pre samog finiša pogodili smo samo jednu trojku – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle pobede od 61:59.

Loš šut i čvrste odbrane uslovili su neizvesnu završnicu u kojoj su crno-beli do pobede stigli kosem Džejmsa Gista u poslednjoj sekundi. Pre toga igrači Partizana ubacili su i nekoliko teških šuteva sa distance, što su, prema rečima Jovanovića, i zaslužili.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan ubedljivo poražen u Moskvi

-Vrlo je teško bilo. Mogli smo da dobijemo samo uz jaku odbranu, a taj segment igre smo u ovom meču popravili. Znam koliko ova ekipa radi i pod kojim pritiskom, tako da nam se na kraju i vratilo. Zovite to kako god hoćete. Mogu da budu i tri srećne trojke – naveo je trener srpskog prvaka.

Partizan je prošle sezone igrao završni turnir četiri najbolje ekipe Evrolige. U sezoni u kojoj je ekipu napustio dugogodišnji trener Duško Vujošević rezultati nisu imperativ, ali je plasman među 16 najboljih timova Evrolige veoma blizu za crno-bele.

Povezana vest:  Vujošević: Bez prava na kiks

-Ne bi bilo pošteno kada bih rekao da sam zadovoljan sa pet pobeda. Trudićemo se da napravimo još više…Partizan može da pobedi svakog, ako uđemo u neizvesnu završnicu u kojoj odlučuje jedan šut ili skok, ali nikako ne možemo da dobijemo sa 20 razlike – ocenio je Jovanović.

prokom_trenerTrener Prokoma Tomaš Pačesas kratko je rekao da su njegovi igrači dali svoj maksimum.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana uz “Osmeh na dar”

-Dobro smo se borili, ali smo mnogo izgubili u skoku. Meč su posle prelomili koševi Jana Veselog i Dušana Kecmana – istakao je Pačesasa i pohvalio navijače Partizana zbog ambijenta koji stvaraju.

Ekipa laboratorije za akustiku Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu večeras je i izmerila koliko navijači Partizana vole svoj klub.

Najveća buka u duelu sa Prokomom iznosila je 113,8 decibela, a u poslednja tri minuta meča konstantno je bila iznad 110 decibela, što je više nego ona koju stvaraju teški teretni kamioni.

PHOTO: ataimages.rs