Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da Albanija sanja da ostvari veliku pobedu na domaćem terenu, te da neće biti lako u Draču, gde njena ekipa mora da izbegne greške kakve je pravila na utakmici protiv Turske.
-Albanija sanja da ostvari jednu veliku pobedu na domaćem terenu. Sasvim sigurno je da žele da to upravo bude protiv nas, jer bi to onda imalo mnogo veću draž – rekla je Maljković, prenosi KSS.
Košarkašice Srbije sutra od 16.00 u Draču igraju meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. protiv reprezentacije Albanije.
-Mi na put idemo bez tri košarkašice koje su morale da idu na oporavak pred nastavak naporne sezone. To su Crvendakić, Bruks i Dabović. Na ovoj utakmici želim da pružim šansu mladjim košarkašicama, kako bi se dokazale. U svlačionici posle utakmice sa Turskom sam rekla da na utakmici protiv Albanije moramo da ispravimo sve greške koje smo imale protiv Turske – rekla je Maljković.
Reprezentativka Srbije Maja Škorić sa optimizmom čeka meč u Draču.
-Očekujem pobedu. Ne potcenjujemo protivnika i u svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno. Ovo je meč koji treba da ispravi greške koje smo imali protiv Turske, pa da s pobedom i dobrim osećajem završimo ovo prvo okupljanje koje smo imale posle Evropskog prvenstva i da nas taj dobar osećaj dočeka u februaru kada se ponovo okupimo – rekla je Maja Škorić.
Centar Srbije Tina Krajišnik rekla je da je ekipa spremna za drugi meč prvog „prozora“ kvalifikacija za EP.
-Očekujem mnogo bolju utakmicu, da odigramo kvalitetnije u odbrani, ono što je prepoznatljivo za nas. Borićemo se. Mislim da je ovo dobra provera pred ono što sledi, što je veoma bitno, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre – kazala je ona.

Povezana vest:  Cibona i Zvezda igraju u nedelju