Trener Mege Dejan Milojević izjavio je danas da njegovi košarkaši moraju da pokažu veću želju za pobedom od Mornara u predstojećoj utakmici ABA lige.
-Jasno je da smo se kao ekipa podigli, slavili smo u Laktašima, protiv Partizana smo tri četvrtine igrali odlično. Uz dobru energiju i agresivnu odbranu, moramo da pokažemo i veću želju za pobedom od protivnika, da se borimo za svaku loptu, skok, da im ne dopustimo puno otvorenih šuteva jer ako se raspucaju, tada su u problemu i mnogo jače ekipe od nas – rekao je Milojević u najavi utakmice.
Mega će gostovati Mornaru u 11. kolu ABA lige.
-Igramo protiv napadački vrlo potentne ekipe Mornara. Imaju nekoliko odličnih šutera u ekipi uz izuzetno iskusnu centarsku liniju. Mečevi u Baru su obično bili vrlo uzbudljivi i teški, verujem da će tako biti i ovaj put. Po kvalitetu spadaju u najjače ekipe u ligi, na nama je da damo sve od sebe i videćemo za šta će to biti dovoljno – kazao je Milojević.
Košarkaš Mege Filip Stanić je rekao da njegova ekipa jedino agresivnom i dobrom odbranom može da parira Mornaru.
-Mornar ima odličnu napadačku ekipu sa sjajnim šuterima koji odlično kažnjavaju greške u odbrani. Vrlo su iskusna ekipa i znamo da jedino sa dobrom i agresivnom odbranom možemo da im pariramo na terenu. Svakako su favoriti u ovom duelu, ali na nama je da pokušamo da napravimo iznenadjenje koje bi nam izuzetno značilo i za samopouzdanje ekipe i da se rezultatski još više podignemo – rekao je Stanić.
Utakmica će se igrati sutra od 18.00 u Baru. Mega ima dve pobede i osam poraza, dok Mornar ima skor 5/5.

Povezana vest:  Alimpijević: Greške u pristupu više ne smemo da pravimo