Košarkaši Crvene zvezde pobedili su vececeras ekipu Bajerana 93:63 (25:13, 28:18, 18:15, 22:17) u „Štark areni“ u 17. kolu Evrolige.

Bajern je na startu meča poveo sa 6:0, ali to je bilo sve što je ekipa Dejana Radonjića, nekadašnjeg trenera Zvezde, pokazala na ovom meču.

Usledila je serija crveno-belih, koji su predvođeni Štimacem i Davidovacem napravili preokret i meč odveli u drugom pravu.

Povezana vest:  Hurijet: Petorica navijača Galatasaraja u pritvoru

Domaći tim bio je dominantan u svim segmentima igre, a ekipa Dragana Šakote posle 20 minuta igre imala je prednost od 22 poena, a tokom meča ta prednost išla je i preko 30 poena viška.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je debitant Kevin Panter sa 15 poena i tri asistencije, odličan je bio Lorenco Braun sa 15 poena i sedam dodavanja.

Povezana vest:  CSKA rutinski do bodova protiv Bajerna

Dobru rolu imao je i Vladimir Štimac sa 13 poena i samo jednim promašajem iz igre uz šest škokova, a ispratio ih je Dejan Davidiovac sa 12 koševa i takođe odličnim procentom šuta.

U ekipi Bajerna istakao se Greg Monro sa 20 poena, a Vladmir Lučić ubacio je sedam poena manje.

Tokom meča u Areni na istočnoj tribini bio je postavljen transparent „Crna Gora i Srbija, to je jedna familija“, a tokom meča navijači crveno-belih su skandirali natpis sa transparenta, ali i uvredljive poruke predsedniku Crne Gore Milu Ðukanoviću.

Povezana vest:  Milojević: Moramo što pre da zaboravimo meč u Baru

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images