Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je danas da će njegov tim morati ozbiljno da pristupi predstojećoj utakmici ABA lige protiv Igokee i da ekipa je ekipa iz Laktaša u odličnoj formi.

„Očekuje nas utakmica s timom koji je u seriji od četiri uzastopne pobede. U izvanrednoj su formi, imaju i lidera u timu Amerikanca Grina i izgledaju jako dobro u poslednje vreme. U ovom trenutku, igraju mnogo bolje nego što to govori njihov plasman na tabeli“, rekao je Šakota za klupski sajt.

Povezana vest:  Radonjić: Moramo da budemo bolji nego protiv Reala

Crveno-beli gostuju Igokei u ponedeljak, a ta utakmica na programu je od 17.00 časova.

Šakota je rekao i da tim iz Laktaša sada igra znatno rasterećenije.

„Ovim bodovima koje su osvojili u poslednje vreme su praktično obezbedili opstanak i sada sa iskusnim timom, koji je doselektiran tokom lige, mogu mnogo opuštenije da razmišljaju i o većim ciljevima. Zato je jasno da moramo maksimalno ozbiljno da se pripremimo i odigramo ovu utakmicu“, kazao je trener crveno-belih.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston izjednačio

Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić rekao je da će ovo biti vrlo važna utakmica za njegove saigrače.

„Doveli su neka iskusna imena, trener Bajić odlično poznaje i klub i sredinu, i uspeo je da postavi stvari na svoje mesto i da stabilizuje ekipu. Sa druge strane, mi moramo da igramo na pobedu, jer smo u zoni plej ofa, i u ovako napornom rasporedu koji je za nama, ali i koji nam sledi i na početku februara svaka pobeda je važna“, rekao je Kuzmić i pozvao sve navijače da dodju i podrže njegov tim.

Povezana vest:  NBA VESTI, Đinobili postigao 43 koša u pobedi San Antonija

Prethodnu utakmicu, Crvena zvezda odigrala je protiv Barselone, bez pet prvotimaca. Trener Šakota nije mogao da računa Branka Lazića, Dejana Davidovca, Filipa Čovića, Stratosa Perperoglua, Marka Jagodi-Kuridžu.

Kako navode iz kluba, za sada je nepoznanica da li će neko od njih igrati protiv Igokee.