Nova pobeda Partizana u Pioniru

Partizan – Helios 84:76 (23:21, 22:13, 19:17, 20:25)

 

lawrence_roberts_par_kosCrno-beli su već u prvim napadima obezbedili seriju od 7:1 za siguran početak. Nakon tajm-auta ekipa Heliosa je vezala dva uspešna šuta sa distance za 10:6. Nakon presečenog napada crno-belih i još jedne trojke ekipa Heliosa se rezultatski približila na 17:13. Partizan je održavao svoju prednost pet poena, međutim u poslednjoj sekundi primili su trojku i na prvi manji odmor otišli sa košem prednosti 23:21.

Nastavili su gosti sa dobrim šutem van linije 6, 25 i tako došli do prvog vođstva na meču 23:24. Uz bolju odbranu crno-beli su došli i do bolje realizacije u napadu, međutim ekipa iz Domžala je priključak održavala uspešnim šutom za tri 30:29. Sjajnom odbrano crno-beli su zaustavili napad momaka u plavim dresovima, a potom i serijom od 8:0 došli do prednosti 39:29. Helios je seriju na kratko prekinuo novom trojkom, a crno-beli su atraktivnim potezima priveli drugu četvrtinu kraju 45:34.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Amerikanci novi prvaci sveta

U nastavku su košarkaši Partizana ušli u novu seriju od 9:2, za koju su najzaslužniji unutrašnji igrači. Novom trojkom crno-beli su došli i do najveće prednosti u dotadašnjem toku utakmice 60:40. Do kraja ovog perioda igre viđeno je dosta kontranapada, kao i dosta brža igra obe ekipe. Helios je to iskoristio da ublaži rezultatsku prednost Partizana 64:50.

Već na početku četvrte četvrtine, prednost crno-belih je skoro potpuno smanjena, u seriji od 12:0 sa tri vezane trojke, ekipa Heliosa je došla na samo četiri poena zaostatka 64:60. Nakon tajm-auta Partizana crno-beli su ušli u seriju sjajnih odbrana i dobre realizacije u napadu, i tako vratili rezultatasku prednost na svoju stranu 72:60. Tim iz Domžala nbije uspeo da napravi još neki preokret, tako da su košarkaši Partizana sigurno priveli utakmicu kraju. Zabeležena je još jedna pobeda rezultatom 84:76.

Povezana vest:  Siniša Matić novi trener košarkaša valjevskog Metalca

-Helios je ekipa koja nikada sama neće da se dobije, igra sa maksimalnim angažovanjem i koja je slabija od Parizana, ali to može da se vidi samo ako se i mi angažujemo na maksimalan način. Nisam imao priliku da sa minutažom iskalkulišem na način, da se ne trošimo, posebno posle povrede Marića sada je pao teret na Vraneša. Razlika u kvalitetu u dva poluvremena je prouzrokovana upravo time. Dobićemo još jednog raspoloženog, to je dobro, ali je kraća rotacija. Helios igra na granici faula, brzu kontru, dobro skaču, centri nisu leđima jedan na jedan, ali prave dobre blokade. Ove godine imaju tri čutera, Delića, Lorbeka i Amerikanca, nismo ih najbolje sačuvali, jednog momenta 64:60, od situacije kada smo imali loptu i 17 razlike na kraju treće četvrtine. Rasterećni su, nemaju imperativ, ali opet mi svaki treći dan moramo da damo najviše od sebe, što nije lako. Sve ekoipe protiv Partizana su motivisane – rekao je trener Duško Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi prekinuli seriju poraza, Majami pobedio Kliperse

Partizan: Roberts 15, McCalebb 10, Kecman 12, Rašić 8, Lučić 4, Lešić 0, Mitrović 6, Božić 0, Balaban 4, Vesely 13, Đekić 4, Vraneš 8.

Helios: Delić 14, Zalokar 0, Petrović 6, Žerak 2, Močnik 14, Lashkevich 8, Paravanja 9, Balažic 0, Lorbek 0, Bajramlić 0, Lorbek 3, Snow 20.