Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegova ekipa nije želela da izgubi od Crvene zvezde i da se „noktima i zubima“ borila u pobedi u finalu Kupa Radivoja Koraća.

„Moja ekipa nije danas želela da izgubi. Nije bilo mnogo velike košarke, već samo velika želja da ne izgubimo. Borili smo se noktima, zubima. Čestitke mojim igračima i navijačima“, rekao je Trinkijeri za televiziju Arena posle utakmice u Nišu.

Partizan je posle produžetka pobedio Zvezdu sa 85:84 i osvojio treći vezani, a ukupno 16. trofej nacionalnog kupa.

„Nismo hteli da idemo kući bez trofeja, to je neki put važnije od onog šta ja nacrtam i šta se dogovorimo“, naveo je Trinkijeri.

Povezana vest:  Partizanu kazna 320.000 dinara, Zvezdi 140.000

On je citirao izjavu legendarnog američkog košarkaša i trenera Rudija Tomjanović koja glasi: „Nikad ne potcenjujte srce šampiona“.

Potom je na konferenciji za novinare posle utakmice kazao da je finalna utakmica „velika priča“.

„Video sam mnogo preokreta u mojoj karijeri, ali ovo… Bilo je minus šest na 17,9 sekundi pre kraja. To je bila velika priča“, izjavio je Trinkijeri.

Po njegovim rečima, Partizan je imao tri jako naporna dana.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Partizan ponovo protiv Makabija, Zvezda dočekuje Zlatorog

„Prošle godine smo imali sreću da igramo četvrtak, subotu i nedelju, a sada smo počeli u petak. U poslednjih 15 minuta smo imali malo energije, ali smo imali veliko srce. Idemo kući da se malo odmorimo“, rekao je Trinkijeri.

Istakao je da je za njega velika stvar da osvoji kup u zemlji košarkše, iako je igrao u Italiji, Nemačkoj i Rusiji.

Na pitanje novinara koga bi od igrača izdvojio kao veoma bitnog za pobedu Partizana u Kupu, rekao je da „njegov tim igra kao ekipa i misli kao ekipa, tako da neće nikoga posebno da izdvoji“.

Povezana vest:  JUNIORKE EP, Juniorke Srbije u četvrtfinalu prvenstva Evrope

„Svi igrači su važni. Ne možemo da kažemo da je neko prevažan, jer kad njemu ne ide da se mi predamo“, kazao je Trinkijeri.

On je rekao da za Partizan sada dolazi najteži deo sezone.

„Kako je Koprivica juče rekao veliku mudrost – mi možemo izgubiti sa svakom ekipom, ali nas je jako teško dobiti“, naveo je Trinkijeri i dodao da očekuje da Partizan u ostatku sezone bude još malo bolji.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images