Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota posle pobede protiv Cedevita Olimpije, čestitao je svojim igračima na važnom trijumfu.

„Čestitke igračima za pobedu koja je ostvarena ubedljivo. Nadoknadili smo razliku iz Ljubljane, što je bio jedan od zadataka. Početak je bio baš kako treba. Jedini problem koji smo imali u prvom poluvremenu jeste ofanzivni skok protivnika, ali i to smo kasnije sredili. To je ekipa koja igra brzu košarku, izdržali smo sva iskušenja i priveli kraju meč. S optimizmom gledam na preostala dva kola“, rekao je Šakota na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  NLB LIGA, Vlada Jovanović: Ozbiljno smo prisutpilil igri!

Šakota je upitan i šta je to večeras bilo drugačije u odnosu na meč sa Baskonijom u Vitoriji u Evroligi pre nekoliko dana.

„Zaista mi nije bilo lako da gledam tu utakmicu. Od momenta kada su došli na aerodrom, imali smo sastanak gde je dogovor bio da dignemo atmosfertu. Nikome nije prijatno da gleda kada ekipa igra promenljivo. To nije fenomen koji prati samo nas. Znali smo da ova utakmica ima veću važnost, ali ako je nešto bilo važno iz meča u Vitoriji onda je to podeljena minutaža“, istakao je Šakota.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati 11. kola Jadranske lige i tabela

Naveo je da mu zbog problema sa venama na nozi, doktor još nije preporučio da putuje avionom, tako da ekipu verovatnije neće voditi ni u Istanbulu protiv Fenerbahčea u Evroligi.

Crveno-beli su večerašnjom pobedom praktično osigurali treću poziciju na tabel, što znači da će u polufinalu plej-ofa najverovatnije igrati protiv Budućnosti u Podgorici.

„Ne možemo da izbegnemo najbolje ekipe. Nema kalkukacija. Objektivno do danas je postojala opasnost da se ne plasiramo u plej-of. Nemamo šta da razmišljamo, idemo da igramo i borimo se“, zaključio je Šakota.

Povezana vest:  Košarkaši Srbije: Uželeli smo se utakmica