dejan_musli_kkfmpFMP dobio poznate protivnike u Top 16 fazi Evročelendž kupa

NOVI RIVALI STARI ZNANCI

 

Artland Dragons (Nemačka), Belgakom Lijež (Belgija) i Zagreb (Hrvatska) protivnici su FMP-a u J grupi Top 16 faze Evročelendž kupa. Drugi krug takmičenja startuje već 26. januara, a završava se 9. marta. Dve prvoplasirane ekipe iz novoformiranih grupa plasiraće se u četvrtfinale, a timovi iz J grupe ukrstiće se u nokaut fazi sa najboljima iz I grupe koju čine Getingen (Nemačka), AEL (Kipar), Ajfel Tauers (Holandija) i Krasnaja Krila (Rusija).

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica petog kola i tabela

– Izbegli smo dugačka putovanja u ovoj fazi, što je vrlo bitno zbog svežine igrača. Nećemo igrati u Kijevu, niti u Sibiru, odakle je Jenisej. Što se tiče kvaliteta protivnika, verujem da možemo sa svima ravnopravno da igramo. Trenutno smo, međutim, koncentrisani na NLB ligu, a Evročelendžu ćemo se okrenuti  kada dođe vreme za ovo takmičenje- prvi je komentar trenera Vlade Đurovića.

Pored starog znanca iz regionalne lige Zagreba, u grupi sa „panterima“ je i Artland, prošlogodišnji rival u prvoj fazi Evrokupa. FMP je u Železniku ubedljivo savladao nemački tim 93:65, dok je poražen u gostima rezultatom 73:62. Zagreb je u prvom delu sezone bio bolji od FMP-a  u Beogradu 86:81, a revanš je na programu narednog utorka u prestonici Hrvatske. U kratkoj istoriji Jadranske lige FMP ima odličan skor sa „mravima“, dobio je 10 od 13 utakmica.

Povezana vest:  Golden stejt i Majami u drugoj rundi plej-ofa

Jedina nepoznanica je tim Belgakom Liježa, koji je trenutno lider belgijskog šampionata sa skorom 10-4. Zagreb se nalazi na petom mestu u NLB ligi (9-5), dok Artland zauzima osmu poziciju u nacionalnom šampionatu sa učinkom 10-9.

 

RASPORED TOP 16 FAZE EVROČELENDŽ KUPA, J grupa:

1. kolo: FMP – Artland                26.01.

2. kolo: Zagreb – FMP                02.02.

Povezana vest:  Zvezdi košarkaški derbi

3. kolo: Belgakom Lijež – FMP    09.02.

4. kolo: Artland – FMP                23.02.

5. kolo: FMP – Zagreb                02.03.

6. kolo: FMP – Belgakom Lijež   09.03.