Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je večeras da je u uslovima vanrednog stanja zbog korona virusa većina stranih igrača napustila Beograd i da će se vratiti kada se stanje normalizuje.

„Uprava KK Crvena zvezda mts je nakon proglašenja vanrednog stanja i u novonastalim okolnostima održala sastanak sa trenerima i igračima svih selekcija i donela sledeće odluke: Većina stranih igrača (Bili Beron, Kevin Panter, Lorenco Braun, Džejms Gist, Čarls Dženkins, prim. aut) je na lični zahtev otputovala svojim kućama, osim Majkla Odža i Stratosa Perperoglua, koji se trenutno sa porodicom nalazi u Beogradu i u narednim danima doneće odluku o eventualnom ostanku u Beogradu ili odlasku u Grčku“, navode sa Malog Kalemegdana.

Povezana vest:  SUPERLIGA, Tamiš će pokušati ponovo da iznenadi Crvenu zvezdu

Kako se ističe, svi domaći igrači seniroskog tima i mlađih selekcija, kao i treneri, sa svojim su porodicama u svojim domovima i poštuju sve preporuke nadležnih državnih organa i kluba, dok je u menadžmentu uvedeno dežurstvo u skladu sa merama državnih organa.

„Po normalizaciji i eliminisanju zdravstvene ugroženosti građana Srbije dogovoreno je da se svi strani igrači vrate u Beograd i zajedno sa domaćim igračima nastave sa svojim redovnim obavezama u klubu, kako bi se sezona privela kraju“, poručuju iz Zvezde.

Povezana vest:  KSS imenovao trenere mlađih selekcija