Devojčice iz Kine koje pohađaju školu košarke u organizaciji Marine Maljković poslale su poruke podrške drugaricama u Srbiji, iste one koju su njima stizale, kada je pandemija korona virusa počela u toj zemlji.

„Pre više od mesec dana, kada je korona virus počeo da se širi u Kini, devojčice iz Pokreta za žensku košarku Marina Maljković iz Srbije su poslale slike i video snimke svojim malim kineskim drugaricama uz najlepše poruke što ranijeg povratka u redovno stanje, kao i predloge kako mogu vežbati košarku u uslovima karantina“, saoopšteno je iz Pokreta Marine Maljković.

Kako se ističe, kada je virus krenuo da se širi svuda po svetu, tako su se pojavili i prvi zaraženi u Srbiji.

„Posledica takvog stanja je trenutna situacija u zemlji, pa su se male Kineskinje revanširale svojim drugaricama iz Srbije istom merom. Poslale su brojne poruke podrške, fotografije i video snimke u kojima se solidarišu na našim narodom i žele što brži oporavak i povratak u normalu“, navodi se iz Pokreta, a poruke podrške objavljene su na njihovom zvaničnom Instagram profilu.

 

View this post on Instagram

 

Solidarnost na delu malih Marininih košarkašica⛹?‍♀️⛹?‍♀️ Čvrsto i iskreno prijateljstvo srpskog i kineskog naroda još jednom se pokazalo na delu i to u najtežim trenucima po čovečanstvo, kada je solidarnost jedna od najbitnijih stvari na umu. Pre više od mesec dana, kada je korona virus počeo da se širi u Kini, devojčice iz Pokreta za žensku košarku Marina Maljković iz Srbije su poslale slike i video snimke svojim malim kineskim drugaricama uz najlepše poruke što ranijeg povratka u redovno stanje, kao i predloge kako mogu vežbati košarku u uslovima karantina. Kako je virus krenuo da se širi svuda po svetu, tako su se pojavili i prvi zaraženi u Srbiji. Posledica takvog stanja je trenutna situacija u zemlji, pa su se male Kineskinje revanširale svojim drugaricama iz Srbije istom merom. Poslale su brojne poruke podrške, fotografije i video snimke u kojima se solidarišu na našim narodom i žele što brži oporavak i povratak u normalu. Pokret za žensku košarku Marina Maljković počeo je sa radom pre godinu dana u Kini i za to vreme treneri iz Srbije su prema planu i programu Marine Maljković obučavali i radili sa malim Kineskinjama i uvodili ih u sve košarkaške tajne. U novembru mesecu prošle godine, u Šangaju je otvorena i košarkaška akademija koja nosi ime selektorke srpske reprezentacije i osnivača Pokreta za žensku košarku. Pridržavajte se uputstva i ostanite zdravi?❤️

A post shared by Pokret Marina Maljković (@pokret_mm) on

Pokret za žensku košarku Marina Maljković počeo je sa radom pre godinu dana u Kini i za to vreme treneri iz Srbije su prema planu i programu Maljkovićeve obučavali i radili sa malim Kineskinjama i uvodili ih u sve košarkaške tajne.

Povezana vest:  Juniorke Srbije u polufinalu prvenstva Evrope

U novembru prošle godine u Šangaju je otvorena i košarkaška Akademija koja nosi ime selektorke srpske reprezentacije i osnivača Pokreta za žensku košarku.