Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović izrazio je saučešće porodici Bore Stankovića i celokupnoj košarkaškoj javnosti, navodeći da je njegova smrt nemerljiv gubitak.

„Bora Stanković je jedan od četvorice velikana koji su postavili temelje košarke u tadašnjoj Jugoslaviji. Jedan je od najzaslužnijih za razvoj našeg sporta i za to što smo u evropskim košarkaškim okvirima decenijama imali naše na odgovornim mestima. Uz igrače i stručni štab reprezentacije imao je najveće zasluge za evropsko zlato koje smo osvojili u Atini 1995. godine“, rekao je Danilović, a preneo sajt KSS.

Povezana vest:  NBA VESTI, Durent rekordom karijere vodio Oklahomu do pobede u Dalasu

Oduvek je bio čovek sa vizijom, imao sam sreće da, kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije, kao i u FIBA osam godina, sarađujem sa jednim takvim izuzetnim čovekom koji je pisao istoriju svetske košarke i da od njega mnogo naučim, što je neprocenjivo iskustvo, naveo je Danilović.

„Bila je velika čast i privilegija poznavati takvu košarkašku, sportsku i ljudsku veličinu kakva je bio naš čika Bora. Ponosni smo na čoveka koji je promenio i zadužio svetsku košarku, dovoljno je da pogledate njegovu biografiju i sve će vam biti jasno. Čika Bora je, kao počasni predsednik Košarkaškog saveza Srbije, uvek bio tu za nas da pomogne dragocenim savetima i velikim ugledom koji je imao u svetu košarke i sporta uopšte“, istakao je Danilović.

Povezana vest:  Šampion Evrope pobedio prvaka NBA