Tokom trenutne suspenzije NBA sezone 2019/20, koja je od početka predstavila rekordnih 48 utakmica u subotnjim i nedeljnjim večernjim primetime terminima u Evropi, golman belgijske reprezentacije Tibo Kurtoa biće domaćin nedeljne serije NBA2K20 igara protiv različitih evropskih ličnosti iz sveta sporta, poznatih i influensera u okviru inicijative #NBATogether.

U „NBA2K nedeljom sa Tibom Kurtoa“ golman Real Madrida igraće  zakazane #NBASundais utakmice u okviru „NBA2K20 game“ koje se emituju na njegovom  Twitch kanalu (www.twitch.tv/courtoisthibaut) i istovremeno promovišu na NBA Europe platformama društvenih mreža. U prvom meču, koji će biti emitovan u nedelju 29. marta, Kurtoa, koji predstavlja tim Milwaukee Bucks, igra protiv defanzivca nemačke fudbalske reprezentacije i člana ekipe Borussia Dortmund, Matsa Humelsa, koji će predstavljati Dallas Mavericks.

Povezana vest:  Ivković: Nisam ni sanjao ovolike probleme

Uoči utakmice, Kurtoa je prokomentarisao: „Ja sam veliki NBA fan i volim da igram NBA2K, a u ovakvim vremenima moramo da ostanemo zajedno i da se zabavimo. Angažovanje Matsa Humelsa u prvom # TakeOnThibaut-u bilo je super zabavno. Igrao sam kao Bucks, a Mats kao Mavericks, a te dve ekipe su predstavile najuzbudljivije mlade igrače NBA lige, Janisa Adetokumba i Luku Dončića. Sjajno je videti veliki uticaj evropskih igrača u ligi, Janis i Luka su bili u jeku svojih izvanrednih sezona.  Imao sam na raspolaganju Janisa u punom MVP modu , a  Mats se oslonio na Luku da nosi Maverickse. Uključite se u nedelju u 21:00 da saznate ko je pobedio!“

Povezana vest:  KSS: Izbeći susrete sa kosovskim selekcijama