NBA Liga koristi svoj ogromni „digitalni otisak“ i moćne glasove timova, igrača, trenera, lekara i drugih širom NBA porodice u okviru „NBA zajedno“ – globalne kampanju za zajednicu i društveni angažman, koja ima za cilj da podrži, angažuje, edukuje i inspiriše mlade, porodice i navijače kao odgovor na pandemiju koronavirusa.

Jedan od glavnih stubova kampanje je inicijativa „Acts of Caring“ koja nastoji da osvetli snagu zajednice i volonterizma nadahnjujući milion velikih i malih postupaka dobrote. NBA poziva igrače, navijače i širu javnost da dele načine na koje podržavaju prijatelje, porodicu i zajednicu postavljanjem fotografija i video zapisa sa hashtagom #NBATogether na Tvitteru, Instagramu, Facebooku i TikTok-u. Ovo uključuje držanje virtuelnih časova, kupovinu namirnica za komšije kojima je to potrebno ili doniranje zaliha.

Povezana vest:  NBA VESTI, Filadelfija konačno pobedila

Inicijativi Acts of Caring se priljučio i sjajni Janis Adetokumbo, reprezentativac Grčke i igrač Milwaukee Bucksa, koji je do prekida NBA lige zbog pandemije izazvane virusom Covid 19, bio glavni kandidat za titulu MVP-a, pored Lebrona Džejmsa. Adetokumbo je košarkaš koji je od starta dominirao i beležio neverovatne brojke, a njegova ekipa ima najbolji odnos pobeda i poraza u ligi.

Povezana vest:  Perperoglu: "Radujem se novom poglavlju u karijeri"

„Izbijanje epidemije uzrokovano koronavirusom zaista je otežalo porodicama da dobiju stvari na koje se oslanjaju u svakodnevnom životu, mislim na osnovne namirnice, da bi ostali zdravi. Ovo me veoma zanima, jer ne znam da li ljudi znaju moju priču i priču moje porodice. Naime, dok smo odrastali i bili deca, nismo imali mnogo, i bilo je mnogo organizacija koje su pomagale zajednici, tako da znamo koliko je važno vratiti ta dobra dela. Pomozite mi da navedem ljude da više brinu o drugima kroz podršku programima ishrane u školama, lokalnim bankama hrane i ostalim organizacijama koje pružaju pristup hrani. Pogledajte NBA Together.com da biste saznali više. „