Los Andjeles Lejkersi angažovali su košarkaša Džej Ar Smita za utakmice u Orlandu, u nastavku sezone u NBA ligi.

Džej Ar Smit je doveden kao zamena za Ejverija Bredlija, koji je odlučio da propusti takmičenje u Orlandu iz straha za zdravlje njegove porodice.

Sezona u NBA ligi prekinuta je 11. marta zbog pandemije korona virusa, a nastaviće se 30. jula na Diznijevom imanju u Orlandu, na kome će igrati 22 od 30 ekipa.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston slavio u Nju Jorku, Lejkersi u Nju Orleansu

„Nećemo od njega da tražimo da dodje i da bude Ejveri Bredli. On dolazi da bude Džej Ar Smit. On će popuniti poziciju više nego da popuni ulogu. Odsustvo Ejverija je veliki gubitak za nas, ali dolazi Džej Ar, a imamo i mnogo igrača na toj poziciji koji mogu da urade isto“, rekao je trener Lejkersa Frenk Vogel.

Povezana vest:  Ingram proglašen za najveći napredak u NBA ligi

Smit (34) nije igrao u NBA ligi od novembra 2018. godine, ali u njega ima poverenja velika zvezda Lejkersa Lebron Džejms. Tokom četiri godine u Klivlendu zajedno su osvojili titulu 2016. godine i igrali u četiri uzastopna NBA finala.

Smit je igrao 15 sezona u NBA ligi, ali je van takmičenja otkako su ga Kavalirsi otpustili, u prvoj sezoni od odlaska Džejmsa u Lejkerse. Trenirao je sa Lejkersima u februaru, ali se klub odlučio za Diona Vejtersa.

Povezana vest:  Crveno-beli kadeti: Umorni, ali zadovoljni

Vogel je rekao i da se nada da će centar Dvajt Hauard biti sa ekipom u Orlandu.