NBA je najavila na linku Jr. NBA Global Championship da će se Jr. NBA globalno prvenstvo-godišnji turnir za devojčice i dečake do 13 i 14 godina iz čitavog sveta-ove godine odvijati kao virtuelni događaj i da je započeto uz okupljanje stotine mladih igrača iz desetina zemalja širom sveta sa ciljem učešća u virtuelnim košarkaškim takmičenjima, sesijama za razvoj životnih veština, pomoći zajednici i međukulturalnom iskustvu. 

Ranija juniorska NBA prvenstva su se održavala u Wide World of Sports u Orlandu, na Floridi, gde će se odigrati nastavak ovogodišnje sezone NBA lige, međutim, ove godine NBA je odlučila da događaj bude virtuelan kao odgovor na pandemiju izazvanu koronavirusom.

Povezana vest:  Partizan izgubio od Igokee

Tokom narednih nekoliko meseci, mladi igrači iz Afrike, Pacifičke Azije, Kanade, Kine, Evrope&Bliskog istoka, Indije, Meksika, Latinske Amerike i SAD će se:

  • Takmičiti  u virtuelnim košarkaškim takmičenjima protiv svojih vršnjaka iz celog sveta putem Homecourt-a, mobilne aplikacije za trening košarke koja koristi napredno mašinsko učenje i računarski vid kako bi pomogla igračima da unaprede svoju igru. Timovi iz svakog regiona biće smešteni u američke i međunarodne grupe koje će svake nedelje imati mečeve u pojedinačnim eliminacijama između dve različite regije. Odgovarajući američki i međunarodni pobednici suočiće se na globalnom prvenstvu u avgustu.
  • Pohađati seanse za liderstvo i razvijanje životnih veština, pored tema fokusiranih NBA i WNBA, sa posebnom pažnjom na socijalnu pravdu, rasu, pol, mentalno zdravlje i dobrobit, kao i stvaranje inkluzivnog okruženja.
  • Dizajnirati i pokloniti umetničko delo koje predstavlja njihove ideale globalnog jedinstva i društvenih promena kroz objektiv košarke. Dizajni će se koristiti za inspiraciju murala koji će se donirati organizacijama za pomoć zajednici u Orlandu.
  • Učestvovati u međukulturalnom iskustvu koje omogućava mladim igračima iz celog sveta da se sretnu i uče jedni od drugih u interaktivnom i imerzivnom virtuelnom kampusu. Učesnici će imati priliku da kreiraju personalizovane avatare i učestvuju u zabavnim aktivnostima i takmičenjima zajedno sa svojim vršnjacima iz celog sveta.

Takmičenja i događaji odvijaće se u narednih nekoliko sedmica i kulminiraće Jr. NBA danom proslave u Orlandu u avgustu, u sklopu ponovnog pokretanja NBA sezone.

Povezana vest:  Legendarni Sabonis u Košarkašku kuću slavnih!

Više informacija možete naći na NBA.com linku: https://www.nba.com/article/2020/07/23/jr-nba-global-championship-2020?collection=news