NBA je najavila početak  Jr. NBA online kampa na  OWQLO App zvaničnoj aplikaciji  Jr. NBA lige za Evropu i Bliski istok.

Virtuelni nedeljni  letnji kamp , koji će trajati do 31. jula za polaznike uzrasta od 8 do 16 godina, sastojaće se od prepodnevne (10:00-13:00) sesije za razvoj košarkaških veština  i poslepodnevne (14:30-15:15) sesije o životnim veštinama. Kamp, koji je otvoren za korisnike aplikacije svih nivoa i sposobnosti, vodiće  NBA EME tim za košarkaške operacije, uz  nekoliko aktuelnih i nekadašnjih NBA i  WNBA igrača i NBA trenera, među kojima su  José Calderón (Španija), Maite Cazorla (Atlanta Dream; Španija ), Tèmitọpẹ Fagbenle (Ujedunjeno Kraljevstvo ), Pau Gasol (Španija), Bryan Gates (pomoćni  trener Minnesota Timberwolvesa i član Jr. NBA Saveta), Willy Hernangómez (Charlotte Hornets; Španija), Boštjan Nachbar (Slovenija), Zaza Pachulia (Gruzija) i Nikola Vučević (Orlando Magic; Crna Gora).  Treneri za fitness i performanse  Natalie Higby iz „The Durable Athlete“ i Bobby Windebank iz „Bobby’s Bakery“, zajedno sa trenerom za snagu i kondiciju  Francom Garcia takođe će voditi učesnike kroz različite aktivnosti.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Pešić: Nije košarka zakucavanje, već ozbiljna igra

Prvi Jr. NBA online kamp nudi učesnicima inovativan način da rade na svojim košarkaškim veštinama kod kuće ili u svojim dvorištima na bezbedan i zdrav način. Ovaj program će takođe  obezbediti mladim sportistima i ljubiteljima košarke širom Evrope i Bliskog istoka priliku za interakciju i učenje od njihovih omiljenih sadašnjih i nekadašnjih NBA i WNBA igrača.

Od aprila 2020, na QWOLO aplikaciji nalazi se  Jr. NBA at Home, interaktivna serija sadržaja sa košarkaškim vežbama i treninzima koji mogu da se izvode individualno i u ograničenom prostoru, kako bi se mladim igračima iz celog sveta pomoglo da ostanu aktivni i razviju svoju igru.

Povezana vest:  Mega preokretom do pobede protiv Partizana

Fanovi mogu da pronađu više informacija o kampu na owqlo.com , na Twitter nalogu@NBAEurope , na @NBAEurope Instagram profilu, a za opšte informacije o Jr. NBA, preporučujemo FacebookTwitter i  Instagram.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images