Košarkaši Los Anđeles Klipersa poveli su protiv Dalasa u plej-ofu Zapadne konferencije NBA lige, pošto su noćas u prvom kolu pobedili sa 118:110.

Ekipu iz Los Anđelesa predvodili su Kavaj Lenard sa 29 poena, 12 skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte i Pol Džordž sa 27 poena i tri asistencije. Markus Moris u pobedi je učestvovao sa 19 poena, šest skokova i četiri ukradene lopte, Lu Vilijams sa 14 poena i pet asistencija, a Ivica Zubac sa 10 poena i 10 skokova.

Najbolji u ekipi Dalasa bio je Luka Dončić sa 42 poena, devet asistencija, sedam skokova i tri ukradene lopte. To je najveći broj poena koji je jedan igrač postigao u svojoj prvoj utakmici u plej-ofu NBA lige.

Klipersi su preuzeli kontrolu utakmice posle izlaska iz igre Kristapsa Porzingisa, koji je na početku treće četvrtine dobio drugu tehničku grešku, pri rezultatu 71:66 za Dalas.

Povezana vest:  Partizan u neizvesnoj završnici pobedio FMP

„On mi je čuvao leđa. Uradio je to za mene. Uradio je to za saigrača. Čuvao me je. To ceni cela ekipa, ne samo ja. Mislim da nije fer što je isključen, posebno u plej-ofu“, rekao je Dončić.

Porzingis je utakmicu završio sa 14 poena i šest skokova, Tim Hardavej postigao je 18 poena uz šest skokova, dok je Set Kari dodao 14 poena. Srpski centar Boban Marjanović postigao je dva poena i imao je osam skokova i asistenciju.

Druga utakmica igra se u noći između srede i četvrtka.

Košarkaši Bostona poveli su u prvom kolu plej-ofa Istoka protiv Filadelfije pošto su pobedili sa 109:101.

Povezana vest:  Jović: Kvalitetniji smo od Olimpije

Najefikasniji u ekipi Bostona bio je Džejson Tejtum sa 32 poena, što je njegov rekord karijere u plej-ofu, a imao je i 13 skokova. Dobru partiju prikazao je i Džejlen Braun sa 29 poena, šest skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte, kao i Kemba Voker, koji je ubacio 19 poena uz pet asistencija.

Džoel Embid bio je najbolji u ekipi Filadelfije sa 26 poena i 16 skokova, Džoš Ričards postigao je 18 poena uz šest skokova, a Tobajas Haris 15 poena, osam skokova i osam asistencija.

Druga utakmica igra se u noći između srede i četvrtka.

Šampion NBA lige Toronto poveo u plej-ofu Istoka protiv Bruklina posle pobede od 134:110.

Sedmorica igrača Toronta postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Fred Vanvlit sa 30 poena i 11 asistencija. On je imao samo jednu izgubljenu loptu, a postao je prvi igrač Reptorsa u istoriji franšize koji je u utakmici plej-ofa postigao najmanje 30 poena uz najmanje 10 asistencija.

Povezana vest:  Đorđević pred Italiju: Najvažnija utakmica u ovom trenutku

U ekipi Toronta, koja nijednom tokom utakmice nije gubila, Serž Ibaka postigao je 22 poena uz sedam skokova i tri asistencije, a Paskal Sjakam 18 poena i 11 skokova. Dobru partiju prikazao je i Kajl Lauri sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija, kao i Mark Gasol sa 13 poena i pet skokova.

U ekipi Bruklina najefikasniji je bio Timote Livavi sa 26 poena i sedam skokova, Džo Haris postigao je 19 poena uz šest skokova, Karis Levert 15 poena, 15 asistencija i sedam skokova, a Džeret Alen 15 poena i 12 skokova.

Druga utakmica na programu je u sredu uveče.