Papadopulos: Realno je da Pao i Barsa prođu dalje
Panathinaikos_BC_Logo copySportski direktor Panatinaikosa Manos Papadopulos ocenio je posle današnjeg žreba za Top 16 fazu košarkaške Evrolige da je realno da grčki klub i Barselona prođu u četvrtfinale tog takmičenja, ispred Partizana i Marusija.
-Naš osnovni cilj je odbrana titule u Evroligi, kao i svake sezone. Žreb za Top 16 je uvek težak, ali verujem da su Barselona i Panatinaikos najbolji timovi u grupi – rekao je Papadopulos.
Trener Marusija Jorgos Barcokas rekao je da njegov tim ne može da očekuje uspeh, ali da je u prvoj fazi dokazao da je ekipa koju ne treba potcenjivati.
-Probaćemo da budemo konkurentni u Top 16 i uživamo u svom učešću u ovom, najvišem nivou takmičenja. Što se tiče rivala, utakmice sa njima će svakako biti veliko iskustvo. Panatinaikos je aktuelni šampion, Barselona igra najbolje u Evropi do sada, a Partizan predstavlja autentični košarkaški model zbog svoje filozofije – rekao je Barcokas.
Sportski direktor Barselone Djoan Kreus ocenio je da je njegov tim mogao i gore da prodje.
-Deluje mi da bi grupa bila teža sa Makabijem i Efesom, ali moramo da budemo potpuno svesni da ovo neće biti lako. Igramo na teškim gostovanjima, moramo da budemo kocentrisani od samog početka da bismo izborili plasman u četvrtfinale – rekao je Kreus.
Povezana vest:  Dženkins: Zvezda me je spasila