Brooklyn Nets vraćaju među navijačima omiljenu „izbledelu“ sportsku opremu za narednu NBA sezonu uz predstavljanje prve Classic Edition kolekcije. Opremom,  koja je prvobitno bila u opticaju pre 30 godina tokom sezone 1990-91, Netsi oživljavaju svoju „Garden State“ (popularno ime za državu New Jersey) istoriju dok ovi dresovi dobijaju svoj dugo očekivani povratak. 

Retro oprema je obeležena spektrom boja od nebesko plave do bele, što je u to doba bila potpuna novina u NBA. Boje se prelivaju po šortsu i dresu, na kome natpis NETS stoji ponosno. 

Povezana vest:  Bjelica: Čast mi je što ću ponovo igrati za Zvezdu

„Dresovi iz 1990-91. su dugo bili omiljeni među navijačima, a mi se trudimo da budemo organizacija koja pažljivo sluša svoje fanove“, kaže BSE Global CEO John Abbamondi. „Netsi sa ponosom vraćaju ove bezvremene dresove u čast 30 godina od njihovog debija.“

U specijalnom videu predstavljenom na društvenim mrežama Netsa, kao i online na  www.brooklynnets.com/classiceditionKajri Irving prvi put oblači opremu i priča o svom iskustvu odrastanja kao navijač  Netsa u Nju Džersiju , kao i  šta za njega znači  igranje  za istu franšizu za koju je navijao kao dete.

Povezana vest:  Policija u Solunu uhapsila 22 huligana

Netsi su 1990. godinu počeli estetskim resetovanjem, sa osveženim logom na novoj opremi, a sezona 1990-91. se pokazala kao početak plodnog  perioda za ovu franšizu. Angažovali su Derika Kolemana kao prvog pika na draftu 1990, Kenija  Andersona kao drugog 1991, i u međuvremenu doveli sjajnog šutera Dražena Petrovića, obezbedivši tako tri vezana plej-ofa. Izbledeli dresovi su u opticaju bili samo jednu sezonu i zamenjeni su umerenijom kraljevsko plavom bojom, dok su logo i slova ostali do sezone 1996-97, kao zaštitni znak tog perida.

Povezana vest:  Košarkaš Zadra Marinković MVP prvog kola Jadranske lige

Dresovi se mogu kupiti online na www.netsstore.com.