petar_bozicNLB LIGA, 14. KOLO

Budućnost dočekuje Partizan

 

Sa sedam pobeda i šest poraza ekipa Partizana od 17 časova igra protiv neugodne podgoričke Budućnosti. Crno beli u 14. kolu NLB lige žele da se popnu na tabeli, dok su đetići sa devet pobeda i četiri poraza na trećem mestu Regionalne lige.

Ove dve ekipe su otvorile sezonu u Regionalnoj ligi u hali Pionir kada je crnogorski tim u neizvesnoj završnici pobedio rezultatom 79:78. Ovo će biti njihov 86 susret u istoriji, 55 pobeda je upisao srpski šampiona, dok je Budućnost 30 puta bila uspešnija.

Povezana vest:  Micov novi igrač Galatasaraja

-Budućnost je odlična ekipa, jako disciplinovana, vrlo dobro vođena i trenirana. Od njih smo izgubili kod kuće, neporažena je u Podgorici i sve to govori da nas čeka jako teška utakmica. Ovaj period pauze u takmičenjima smo iskoristili da podignemo nivo igre, a s obzirom da nam je Budućnost naredni protivnik, ta utakmica će biti pokazatelj šta smo uradili. Daćemo sve od sebe da ostanemo u dobroj seriji koju smo započeli u finišu prošle godine – rekao je kapiten crno-belih, kome će naredna utakmica u dresu Partizana biti istorijska.

Povezana vest:  PLEJ OF, Karte za drugi derbi od utorka na Marakani

Petar Božić je u Zagrebu izjednačio rekord Milenka Savovića u broju odigranih utakmica za tim iz Humske. Susret u Podgorici će biti kapitenov 387.