Selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov rekao je da je cilj nacionalnog tima da ostvari pobede protiv Švajcarske i Finske u mečevima kvalifiakcija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u FIBA balonu u Espu.

„Očekujemo Marka Simonovića da dođe u petak,a svi ostali su tu. Odradili smo tri treninga, idemo korak po korak. Problem jeste vreme. Ovakav vid takmičenja je nešto novo, pionirski poduhvat FIBA-a. Zaključani smo u hotelu, svako od ova četiri tima je na svom spratu, u jednom malo boljem i kvalitetnijem obliku zatvora smo. Ali znamo zašto smo ovde, došli smo da reprezentujemo našu zemlju i košarku“, rekao je Kokoškov na video konferenciji sa novinarima iz Srbije.

Povezana vest:  FIBA oduzela organizaciju EP 2015. Ukrajini

Srbija u subotu igra protiv Švajcarske , dok će u ponedeljak snage odmeriti sa Finskom.

„Momci su motivisani, energija je zaista dobra. Švajcarska i Finska imaju isti sastav na okupu u svim utakmicama, a za nas je tu mnogo novih imena. Mnogo je novih stvari, informacija i oni su što se uigranosti tiče su ispred nas. Nama motivi ne nedostaju, znamo što smo došli ovde. Daćemo sve od sve da najbolji način reprezentujemo košarku i reprezenetaciju. Došli smo da pobedimo u obe utakmice i tako ćemo se i ponašati“, rekao je Kokoškov.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Grčka pobedila Gruziju

Kokoškov neće propustiti ni klupske ni reprezentativne obaveze, pa će se na kratko vratiti u Istanbul kako bi u petak protiv Valensije vodio turski tim u 11. kolu Evrolige, a nakon toga ponovo će doći u Finsku.

„Nije mi teško. Prihvatio sam se posla i u dogovoru sa ljudima iz Saveza jedini uslov je bio da prisustvujem svim takmičenjima i to se nije promenilo. Ove kvalifikacione utakmice su veoma bitne za naš tim, svako takmičenje nacionalnog tima je važno. Jedino što me brinu jesu mnogi otkazani letovi. Logistika je bila veći problem nego realizacije svega toga“, rekao je on.

Povezana vest:  Mega Leks pobedio FMP za polufinale Kupa Koraća

„U kontaktu sam sa ljudima iz Saveza i Fenerbahčea. Nadam se da će sreća da me posluži u smislu putovanja. Sve je ogranizovano, ali mnoge nepredvidive stvari se dogadaju. O tome ne razmišljamo, voz ide dalje. Voz je nacionalni tim, a nijedan tim se ne bazira n treneru. Ja sam tu da donosim odluke za ove momke, to je moj posao. Atmosfera, enegrija, motivacija i sve ostalo ide iz svlačionice i momaka. Tu me trenutno ništa ne zabrinjava“, zaključio je Kokoškov.