Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 sati igraju protiv turskog Efesa u 11. kolu Evrolige u hali „Aleksandar Nikolić“.

Trener Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da njegova ekipa mora da pokuša da nametne svoj ritam i da napadne.

„Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Evroligi, pravljena za najviše ciljeve i domete. Čak i sa problemima o kojima se govori, to je izuzetno respektabilan sastav koji ima ogroman kvalitet na svim pozicijama. Naš cilj je da pokušamo da nametnemo naš ritam, igramo našu igru i pokušamo da ih napadnemo“, rekao je Obradović.

Povezana vest:  Ruski mediji: Beograd kandidat za organizaciju Fajnal fora

Zvezda u Evroligi trenutno ima skor 4-6, dok je Efes odigrao meč manje i ima učinak od 5-4.

Prvotimac crveno-belih Dejan Davidovac imao je važnu ulogu u nekoliko prethodnih teških utakmica, a slično iskušenje očekuje i večeras.

„Očekuje nas teška utakmica i ekipa koja nije pretrpela velike izmene u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su dominirali. Ove godine nisu startovali prema planu, imaju već četiri poraza, ali zna se šta im je cilj, šta mogu i kakav kvalitet poseduju. Imaju nekoliko povređenih igrača, ali i bez njih to je vrlo jaka ekipa koju predvodi Šejn Larkin. Moerman, Simon, Anderson… Ne znate odakle preti veća opasnost“, rekao je Davidovac.

Povezana vest:  Obradović: Sport treba da spaja ljude, a ne da ih razdvaja

Trener Obradović za ovaj meč neće moći da računa na reprezentativce Borišu Simanića i Aleksu Radanova, a Lengston Hol je pod znakom pitanja zbog povrede koju je zadobio u ponedeljak na večitom derbiju.