Španski košarkaš i bivši plejmejker Valensije Hoakim Kolom novo je pojačanje Crvene zvezde, saopštio je večeras klub sa Malog Kalemegdana.
-Iskusni 32-godišnji organizator igre, koji je potpisao ugovor na jednu sezonu sa opcijom produženja na još jednu, doneće na poziciji organizatora igre veliki kvalitet i neophodno iskustvo – navode iz Zvezde.
Kolom koji je rodom iz Andore, visok je 189 centimetara, a u dosadašnjoj karijeri iskustvo je sticao prvo u španskim klubovima Saragosi, Estudijantesu, Bilbau, da bi internacionalnu karijeru započeo vrlo zapaženim trogodišnjim boravkom u ekipi Uniksa iz Kazanja.
Nakon kratke epizode u turskom Bahčešehiru, tokom sezone 2018/2019 prešao je u Valensiju za koju je nastupao sezonu i po.
Kolom, koji je prošao sve mlađe selekcije Španije, osvajač je zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Kini, a individualne nagrade koje je osvajao tokom svog boravka u Uniksu najbolje govore i o njegovoj igri: bio je član najbolje petorke Evrokupa, najbolji asistent VTB lige i najbolji šesti igrač takmičenja koje se igra na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza.
Kolom će u Crvenoj zvezdi nosiće dres sa brojem 55.

Povezana vest:  Majk Tejlor MVP 6. kola Evrokupa