zvezda_buducnost_15_koloNLB LIGA

Zvezda pobedila Budućnost u Beogradu

 

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu podgoričku Budućnost sa 63:55 (16:16, 19:14, 12:15, 16:10) u 15. kolu Jadranske lige. Zvezda je tako zabeležila petu pobedu u takmičenju, ali je ostala na poslednjem mestu tabele, zbog slabije koš razlike od Zadra. Crveno-beli su ovako omogućili i Partizanu da zauzme treće mesto, pošto crno-beli imaju isti učinak kao Budućnost.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Francuska iznenadila Španiju, u polufinalu sa Srbijom

Najefikasniji u pobedničkom timu večeras bio je Džamar Jang sa 19 poena i bio je jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u timu. Najefikasniji u Budućnosti bio je Marko Simonović sa 17 poena. Utakmica u beogradskoj hali Pionir počela je minutom ćutanja preminulom velikanu fudbalskog kluba Borivoju Kostiću, a na meču se pojavio i trener fudbalera Robert Prosinečki, koji je dobio aplauze.

Povezana vest:  Čović: Zvezda igra u Areni od 2014. godine

Zvezda je večeras uglavnom vodila, a Budućnost stizala prednost i povredmeno je preuzimala. Meč je rešen tek u poslednja tri minuta kada su Nemanja Nedović i Jang postigli po trojku, a Uroš Nikolić u odbrani izblokirao krilo Budućnosti Vladimira Dragićevića za šest poena prednosti 40 sekundi pre kraja.