Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je utakmici protiv Fenerbahčea u Evroligi „prisustvovalo tačno 183 ljudi“.
Crveno-beli su sinoć izgubili od Fenerbahčea, a jedna od glavnih tema na društvenim mrežama nakon tog meča bila je fotografija većeg broja ljudi na jednoj od tribina hale „Aleksandar Nikolić“.
-U tu brojku ‘gledalaca’ spadaju članovi uprave KK Crvena zvezda: Skupštine, predsedništva, Upravnog odbora, članovi komisija i članovi sponzorskog pula kluba. Crvena zvezda podseća da je kapacitet hale ‘Aleksandar Nikolić’ 8.000 mesta, a prostom računicom na broj prisutnih dolazimo do ‘ispunjenosti’ kapaciteta od 2,29 posto – navela je Zvezda u saopštenju.
Zvezda je dodala i da je u skladu sa svim merama zaštite od kovida-19, kao i pred svaku utakmicu, „svakome ko je ulazio u halu po spisku, merena temperatura i vršena dezinfekcija ruku i nogu“, kao i da su svi prisutni posedovali maske ili su im dodeljivane na ulasku u dvoranu.
-Konačno, pojedine slike uz zlonamerne komentare koji pokušavaju da iskoriste ‘slučaj’ koga nema u nekakve političke svrhe, neka ‘kite’ svoje profile tim slikama i prestanu da prave slučajeve tamo gde ih nema – navodi se u saopštenju Zvezde.
Crvena zvezda je, na kraju, navela da se više neće oglašavati ovim povodom, ali da će se „kao i do sada strogo pridržavati svih protokola u organizaciji evroligaških utakmica, a u skladu sa merama Republike Srbije“.

Povezana vest:  NBA VESTI, Atlanata pobedila u Juti prvi put posle 17 godina