Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je danas da su kvalifikacije veliki izazov i da ekipa ima motivaciju i entuzijazam.

„Svesni smo naše misije koju imamo u ovim prozorima. Imamo dve utakmice, nema kalkulacija. Svaki trening, utakmice, imaćemo isti pristup kao i do sada. Znamo šta moramo da uradimo“, rekao je Kokoškov na konferenciji za novinare u Beogradu.

Reprezentacija Srbije će u Gruziji igrati poslednji „prozor“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srpski košarkaši će 19. februara igrati protiv domaćina turnira Gruzije, a potom se dva dana kasnije sastati sa Švajcarskom.

„Igrali smo protiv ovih timova, dobro se poznajemo. Postoje entuzijazam i energija, tu se ne postavlja pitanje“, naveo je Kokoškov.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva u Podgorici, sačuvala savršen učinak

On je istakao da je ispred stručnog štaba bilo mnogo izazova pred predstojeći „prozor“ i da je bilo „mnogo posla“.

Od evroligaških košarkaša pozvani su Vasilije Micić i Marko Gudurić, koji bi trebalo da budu u timu za drugu utakmicu.

„Bila je teška misija da igraju. Voljni momenat je postojao. Dali smo im mogućnost ako se kockice slože, dodju i igraju. Naše je bilo da ponudimo, damo mogućnost, a njihovo da kažu da li mogu ili ne“, rekao je Kokoškov.

Govoreći o kvalifikacijama, Kokoškov je naveo da je hendikep Srbije to što na svakom okupljanju ima novi tim, ali da reprezentacija „ima druge stvari koje može da pokaže“.

Povezana vest:  PLEJOF, Očekivano finale plej ofa u Grčkoj

Ekipu će umesto Kokoškova u Gruziji voditi pomoćni trener Dejan Milojević, koji je rekao da je napravljen kvalitetan tim.

„Znamo šta su nam ciljevi. Napravili smo kvalitetnu reprezentaciju u odnosu na ono šta smo mogli. Daću sve od sebe da sprovedem Igorove zamisli i da već u prvoj utakmici obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo“, rekao je Milojević.

Kapiten ekipe Miroslav Raduljica je naveo da reprezentacija Srbije u svakoj utakmici ide na pobedu.

„Teški prozori su dodatno otežani pandemijom, putovanjima, dolascima, ko može, a ko ne. Neće nam to biti izgovor. Došao je ko je mogao i želeo. Srbija kao i uvek ide na pobedu, nema kalkulacija i zadrške, i daćemo sve od sebe da pobedimo obe utakmice bez obzira na to šta je potrebno da prodjemo na Evropsko prvenstvo“, kazao je Raduljica.

Povezana vest:  Mijailović: Izgleda da moramo u blato....

Njegov saigrač Aleksa Avramović je dodao da Srbija ima dodatni motiv protiv narednih rivala, pošto je od oba poražena u prethodnom periodu.

„Naravno, izaći ćemo sa još većom motivacijom da pobedimo u obe utakmice i ostvarimo glavni cilj. Igranje za reprezentaciju predstavlja najveću motivaciju. Pokušaćemo da osvetlamo obraz i pokažemo da smo u vrhu svetske i evropske košarke, u kakvom god sastavu da izadjemo“, rekao je Avramović.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images