Košarkaši Crvene zvezde dočekaće večeras Partizan u derbiju 21. kola regionalne ABA lige.

Biće to treći duel dva tima ove sezone, nakon što je prethodna dva dobila Zvezda – u ABA ligi i polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Meč dolazi u potpuno različitoj atmosferi za dva tima, Zvezda želi da stekne što bolju poziciju pred plej-of, dok je Partizan serijom poraza izgubio sve šanse za plasman među četiri i igraće za prestiž.

Povezana vest:  Jokićeve majstorije ponovo osvojile svet

„Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek imaju specifičnu težinu. Mi smo u žestokom ritmu, i isti ritam nas očekuje i u narednom periodu i nakon derbija. Osim specifične težine, i Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo naš trenutni maksimum. Nemamo kapitena Branka Lazića za utakmicu s Partizanom, ali ostali igrači zato moraju da budu spremni da daju maksimalan doprinos“, rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić za klupski sajt.

Povezana vest:  NBA VESTI, Stern: Bez utakmica NBA lige za Božić

Novi trener crno-belih Aleksandar Matović istakao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da savlada večitog rivala.

„Nije fraza da je derbi drugačija utakmica od ostalih. Verovatno ovaj derbi malo više diktira neka situacija koja se kod nas razvijala prethodnih dana i tokom sezone, pa i zbog zdravstvenog biltena. U svakom slučaju, Zvezda ima određenu prednost što se tiče zdravstvenog stanja, forme i takmičenja u kojima igra, ali mi ćemo dati ono najbolje od nas da pokušamo da dobijemo tu utakmicu“, poručio je Matović.

Povezana vest:  Radenović: Breme favorita u Evrokupu

Utakmica između Zvezde i Partizana igra se od 19.30 sati u dvorani Aleksandar Nikolić, bez publike.