euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Trifunović protiv Obradovića u Viljnusu

 

Utakmicama prvog kola sutra počinje druga faza Evrolige za košarkaše, a osim gostovanja beogradskog Partizana u Madridu u centru pažnje srpskih ljubitelja košarke je i okršaj Lijetuvos Ritasa i Panatinaikosa u Viljnusu.

Litvanski prvak ušao je „na mala vrata“ u Top 16, a u međuvremenu je ostao bez Šarunasa Jasikevičijusa od koga se puno očekivalo po dolasku iz Panatinaikosa.

Iskusni plejmejker prihvatio je, međutim, ponudu bogatijeg turskog Fenerbahčea, pa će srpskom treneru na klupi Litvanaca biti jako teško da u drugoj fazi postigne nešto više.

Povezana vest:  Od četvrtka ulaznice za Zvezda-Real, smanjen kapacitet Pionira

Panatinaikos je odlično odradio prvi deo sezone u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Izabranici Željka Obradovića osvojili su prvo mesto u veoma jakoj grupi u konkurenciji ruskog CSKA iz Moskve, turskog Efes Pilsena i odlične slovenačke Olimpije.

Atinski „zeleni“ su veliki favoriti u sutrašnjem duelu iako će protiv sebe imati bučne navijače Lijetuvos Ritasa.

U E grupi nalaze se još dva španska tima, Kaha Laboral i Unikaha, a njihovo odmeravanje snaga na programu je 20. januara u Malagi.

U G grupi sutra su na programu oba meča. Dva bivša prvaka Evrope, madriski Real i beogradski Partizan, sastaće se u glavnom gradu Španije, a izuzetno zanimljiv okršaj imaće prilike da gledaju ljubitelji košarke u Sijeni gde će italijanski Montepaski dočekati Efes Pilsen.

Povezana vest:  Akojon: Fasciniran sam trofejima Partizana

Montepaski je bio sjajan u prvoj fazi takmičenja, pošto je u grupi završio na prvom mestu i to ispred španske Barselone koja brani trofej namenjen prvaku „Starog kontinenta“ i ove sezone odličnog Fenerbahčea.

Veliki peh zadesio je Toskance u pauzi između dve runde Evrolige s obzirom da se njihov najbolji igrač, reprezentativac Makedonije Lester Mekaleb, povredio. Alternativno rešenje na poziciji plejmejkera uprava prvaka Italije pronašla u srpskom internacionalcu Marku Jariću.

Povezana vest:  Šakota: Megu moramo ozbiljno da shvatimo; Štimac: Kao da je EL

Efes Pilsen se dodatno pojačao pred nastavak borbi u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Turci smatraju da je najzad došlo vreme da urade nešto značajnije u Evroligi.

U H grupi španska Valensija dočekuje litvanski Žalgiris. Valensija je nakon očajnog starta promenila trenera, a sa novim šefom stručnog štaba Svetislavom Pešićem stvari su krenule brzo da se popravljaju, pa je izboren plasman u drugi krug iako je španski predstavnik bio već prežaljen.

U ovoj grupi prvi favorit je grčki Olimpijakos, koji će dan kasnije igrati sa Fenerbahčeom.