euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Derbi prvog kola Barselona – Makabi Tel Aviv

 

Derbi prvog kola Top 16 faze Evrolige za košarkaše igra se sutra u Barseloni, gde će branilac trofeja u meču F grupe dočekati izraelski Makabi iz Tel Aviva, a zanimljivi okršaji očekuju se i u Malagi i Atini.

Barselona nije ove sezone toliko dominantna kao pre godinu dana. Trener Ćavi Paksval imao je puno problema sa povredama igrača, a najviše se osetio jednomesečni izostanak kapitena Huana Karlosa Navara.

Katalonci su sada kompletni, pa se njihovi navijači nadaju da mogu da ponove sjajne partije iz prošle sezone i na najbolji mogući način krenu ka odbrani trofeja.

Povezana vest:  Mijailović: Nikola Lončar novi sportski direktor KK Partizan

Makabi je pre godinu dana zaustavljen od beogradskog Partizana u četvrtfinalu, a zatim je izgubio i titulu nacionalnog prvaka Izraela što se retko događa. Usledio je veliki „rez“ tokom letnjeg prelaznog roka.

U novu sezonu „ponos Izraela“ krenuo je veoma ambiciozno, a prvu fazu učenici trenera Davida Blata odradili su besprekorno i kao tim sa najboljim učinkom (devet pobeda i samo jedan poraz) plasirali su se u drugu fazu.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan protiv Makabija, Kaha Laborala i Žalgirisa

U istoj grupi italijanska Roma će u Rimu dočekati slovenačku Olimpiju, najprijatnije iznenađenje prve faze takmičenja.

U E grupi na programu je španski derbi između Unikahe i Kahe Laboral. Utakmica se igra u Malagi, a neposredno pred start druge faze takmičenja u Evroligi, uprava domaćeg tima uručila je otkaz iskusnom treneru Aita Garsiju.

Ni jedan ni drugi tim nisu blistali u prvom delu evroligaške sezone, ali su nekako pronašli put do željenog plasmana u Top 16. Stručnjaci se slažu da Kaha Laboral ima nešto bolji sastav, ali to ne mora ništa da znači s obzirom na velike oscilacije u igri iz Vitorije.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Srbija protiv SAD za senzaciju i titulu šampiona

U veoma jakoj H grupi grčki Olimpijakos dočekaće u Atini turski Fenerbahče. Grci imaju sjajan tim, a rezultati potvrđuju da se nalaze među glavnim favoritima za osvajanje titule prvaka Evrope.

Fenerbahče je već „oborio na pleća“ jednog velikana na gostovanju, a posle trijumfa nad Barselonom „žuto- crni“ iz Istanbula žele da iznenade i Pirejce.