17. KOLO NLB LIGE

Novi poraz Crvene zvezde

Crvena zvezda – Olimpija 71:72 (15:21, 22:18, 20:11, 14:22)

 

filip_videnov_kkcz_kosarkaOlimpija je ponovo bolja od Crvene zvezde. I drugi put ove sezone šampion Slovenije uzeo je meru timu sa Malog kalemegdana. Utakmica iz „Pionira“ je bila drugačija od one u „Tivoliju“, u prvom delu sezone. Sada je pobednik rešen u samom finišu meča. Sedam sekundi pre kraja, kada je poentirao Metju Volš, u narednom napadu mu se nije revanširao Zvezdin prvotimac Filip Videnov i domaći parket crveno beli napustili su pognute glave i bez rešenja.

Početak meča nagoveštavao je težak posao za crveno bele koja je u prvom poluvremenu samo jednom bila u plusu i to na početku meča kada je vodila 4:3. Dugo posle toga igru je nametnula gostujuća ekipa Zmajčeka a prvo vođstvo imali su u 14. minutu (27:19).

Povezana vest:  Obeleženo 40 godina KK Student iz Valjeva

Sve do polovine trećeg perioda i vođstva „zmajčeka“ 45:41. Krenuli su košarkaši Zvezde u seriju od 7:0 i posle mnogo vremena došli do prednosti od tri koša – 48:45. Sjajni Klobučar je trojkom zaustavio nalet zvezdaša a odgovor mu je dao Vuk Radivojević poenom uz slobodno bacanje, posle koje je ubacio i trojku za 54:48.

Videnov je preciznim hicem van linije 6,25 pred odlazak na poslednji mali odmor odveo Zvezdu na 57:50, i tada se činilo da će srveno beli ostvariti novu pobedu u Regionalnoj ligi.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Košarkaši u polufinalu

Usledio je period bez ideja sa obe strane, ishitrenih i nerezonskih šuteva za tri poena, promašaja i grešaka. Domaći su napadali, ne dozvoljavajući Olimpiji da se previše odlepti. Ipak, Oliver Stević je 54 sekunde pre kraja bio kreator jednog od najlepših poteza na utakmici, činilo se tada i odlučujućeg – prvi vođstvu gostiju 70:67, sjajnom rampom zaustavio je šut Vidmara i sprečio Olimpiju da se u finišu odlepi. Krenula je brza kontra Zvezde, u kojoj je fauliran je Kešelj koji je potom bio polovičan sa linije penala.

Povezana vest:  BALKANSKA LIGA, Pobeda OKK nad ekipom Brod-Svjetlosti

Olimpija je imala 12 sekudni poslednji napad, potrošila je samo pet – Volš je brzo krenuo ka košu i poentirao za, ispostavilo se konačnih 72:71. Jer, Zvezda u preostalom vremenu nije uspela da ugrozi pobedu ali Videnov nije bio precizan.

Crvena zvezda: Kešelj 12, Kikanović 11, Radosavljević, Tejlor 16, Nedović, Stević 7, Radivojević 8, Dragićević, Videnov 13, Štimac 4, Bakić.

Olimpija: Šutulović, Klobučar 22, Bavčić, Đorđević 1, Kikovski 4, Aleksandrov 3, Vidmar 14, Slokar 2, Golubović, Ožbolt 11, Volš 15.