Red Bull Half Court, koji je domaćoj publici poznat pod prethodnim imenom Red Bull Reign, vraća se nakon tri godine pauze u Srbiju, a prvi put će biti održan u Novom Sadu, 19. juna.

Ovaj dinamični 3×3 turnir koji propagira kulturu uličnog basketa, kulminiraće svetskom finalnom završnicom u Moskvi u septembru, gde će se više od 20 zemalja takmičiti za prvo mesto.

Turnir će se nakon godinu dana pauze ponovo vratiti na radar svih ljubitelja dobrog basketa širom sveta, a 2019. godina je dovoljno dobar pokazatelj kakav je uticaj basketaške igre – više od 2.500 igrača je kroz više od 650 ekipa učestvovalo na Red Bull Reign turniru kroz nacionalne šampionate, kako bi se domogli svetskog finala.

Povezana vest:  Velić pred Partizan: Nemamo šta da izgubimo

Kako bi povratak Red Bull Half Court turnira bio još interesantniji, uz novo ime i turnir je ove godine realizovana i specijalna akcija “Kreiraj Svoj Teren” u kome su svi imali mogućnost da se prijave i oprobaju kao dizajneri terena i da uz pomoć svojih prijatelja plasiraju u top 10 najboljih radova, od kojih je stručni žiri odabrao dizajn koji će krasiti teren ovogodišnjeg turnira. Pobednički teren je kreirao mladi dizajner iz Novog Sada, Uroš Babić a kako će teren iz njegove mašte izgledati, možete videti ovde. Među članovima žirija u ovoj akciji se našao i Dušan Bulut, najbolji 3×3 igrač na svetu i globalni ambasador turnira Red Bull Half Court.

Povezana vest:  Kompletirana lista od 75 najboljih igrača u istoriji NBA

„Ako tek ulazite u ovu igru i mladi ste, basketaš u usponu, sigurno Red Bull Half Court može biti idealna podloga da pokažete svoj jedinstveni set veština na autentičnom basketaškom podneblju i terenu, u pravom uličnom okruženju“, poručuje Bulut svima koji razmišljaju da okupe ekipu.

Sveže dizajniraj teren Kocka na Limanu, kraju iz kog je i Bulut krenuo do svetskog trona, biće domaćin prvog Red Bull Half Court turnira, koji će biti održan u skladu sa epidemiološkim merama važećim na dan turnira.

Povezana vest:  Vujošević: Očekivano teško, odbrana presudila

Prijave su od ovog momenta otvorene za sve one koji žele da se obrobaju za titulu najboljeg srpskog tima i pokušaju da osvoje svetsko zlato u Moskvi. Prijave fukcionišu po principu “first come – first serve” odnosno prvih 12 timova koji se prijave za turnir stiču pravo učestvovanja, a još 4 tima od svih prijavljenih će organizator pozvati da učestvuju u turniru. Imena timova biće objavljena najkasnije do srede 16. 06.2021. na sajtu redbull.rs.

Prijave možete pronaći na sledećem linku, pravila su dostupna ovde.

PHOTO: Vytautas Dranginis