nba_novi_logoNBA VESTI

Pobede Čikaga, Šarlota i Portlanda

 

Košarkaši Čikaga pobedili su na svom terenu Dalas sa 82:77 u nastavku takmičenja NBA lige, najviše zahvaljujući Deriku Rouzu, koji je postigao 26 poena. Rouz je iz igre pogodio devet puta iz 28 pokušaja, a svojim učinkom, koji je veći od uobičajenog, iskoristio je odsustvo krilnog centra Dalasa Karlosa Buzera.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Novi Zeland, Iran i Portoriko osvojili prve bodove na SP

Najefikasniji u Dalasu bio je Dirk Novicki sa 19 poena, dok su Džejson Teri, Tajson Čendler i Dešon Stivenson postigli po 12. Šarlot je kod kuće pobedio Filadelfiju sa 100:97 u uzbudljivom meču. Di Džej Augustin postigao je lični rekord karijere sa 31 poenom, uključujući i tri slobodna bacanja u poslednjih 11 sekundi.

Njemu je pomogao Džerald Henderson sa tri važna pogotka u završnici. Šarlot se tako osvetio Filadelfiji za poraz u produžetku pre četiri dana.

Povezana vest:  Udovičić: Košarkaši su ponos Srbije

Najefikasniji u Filadelfiji bio je Tadeus Jang sa 21 poenom, od čega je 15 postigao u poslednjoj četvrtini. Seventisiksersi nadoknadili su u završnici osam poena nedostatka i poveli, ali je tada Jang postigao tri uzastopna koša. Portland je na svom terenu zabeležio četvrtu uzastopnu pobedu, pošto je savladao LA Klipers sa 108:93.