vlade_jovanovic_par_proJADRANSKA LIGA

Jovanović zadovoljan zbog truda

 

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović čestitao je večeras, posle pobede nad Olimpijom, svojim igračima na trudu koji su pokazali uprkos umoru i priznao da derbi

utakmica 18. kola Jadranske lige nije bila lepa za gledanje.

-Čestitam ekipi na zalaganju i trudu. Utakmica uopšte nije bila lepa, ali znao sam da će biti tako. Svima nam mnogo znači što smo konačno na prvom mestu, iako je liga daleko od završetka. Bila nam je potrebna pobeda posle promenljivih rezultata iz prvog dela sezone – rekao je Jovanović posle pobede od 61:50.

Povezana vest:  Blažič: Druge ponude me nisu zanimale, samo Zvezdina

Duel sa Olimpijom Partizanu je bio šesti meč u poslednjih 15 dana. U sredu su crno-beli u Madridu igrali sa Realom, danas sa Olimpijom, takođe učesnikom Evrolige, a za četiri dana ponovo će nastupiti u tom takmičenju. Protivnik će biti Efes Pilsen.

Jovanović se zato i požalio na zgusnut raspored.

-Tri evroligaške utakmice za sedam dana… Znam da i dalje imamo problema u igri, ali ne mogu mnogo da zameram, pošto su igrači premoreni. Dobro će nam doći sutrašnji dan odmora, prvi posle dugo vremena, ali će i lekari i fizioterapeuti imati mnogo posla da povrate igrače – naveo je Jovanović.

Povezana vest:  Čelnici Budućnosti napali košarkaše Zvezde

Partizan je, uprkos tom umoru, uspeo da pobedi u meču sa Olimpijom, vrlo napornom i ispunjenim tenzijama, kojima su doprinele i sudijske odluke. Trener Olimpije Jure Zdovc dobio je i tehničku grešku na koju se i požalio novinarima.

-Partizan je zasluženo pobedio. Znao sam šta nas očekuje ovde, ja i još nekoliko nas koji smo redovno dolazili. Znali smo da će Partizan iskoristiti naš umor i igrati u visokom tempu sa presingom i ogromnom agresijom – rekao je Zdovc, a potom prokomentarisao suđenje.

Povezana vest:  Srpski košarkaši ubedljivi protiv Estonije

-Nikad nisam video da sudije dozvoljavaju ovako nešto. Utakmica se završila pravom tučom što je i bila najveća opasnost za nas. Ali, to ne menja činjenicu da je Partizan zaslužio pobedu – dodao je Zdovc.