Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, rekla je danas da je ključni razlog za poraz od Španije na Olimpijskim igrama bila loša igra njenog tima u drugom poluvremenu, uz procenu da su rivalke htele da se „osvete“ za poraz na Evropskom prvenstvu.
Srbija je danas u meču drugog kola Grupe A na Olimpijskim igrama u Tokiju izgubila od Španije sa 70:85.
-Nismo poštovale ono što smo se dogovorile u vezi sa našom odbranom, ali najviše u vezi sa napadom. Kao što sam rekla, imale smo veoma lošu reakciju u drugom poluvremenu na njihovu agresivnu odbranu – rekla je Maljković, preneo je sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Maljković je dodala da je Španija zasluženo pobedila, kao i da je igra tima Srbije u prvom delu bila dobra.
-Shvatile smo i kako će one igrati protiv nas. I, kao što sam rekla, znale smo da će jako želeti ‘osvetu’ za poraz u Valensiji. Mi jednostavno nismo nastavile da igramo na taj način u drugom poluvremenu. Znale smo da će biti veoma agresivne u odbrani i da će pokušati da nas izguraju daleko od koša, da će igrati oko perimetra… U tome su i uspele, ali igrale smo veoma skromno – ocenila je ona.
Kapitenka reprezentacije Srbije, Jelena Bruks, rekla je da je uverena da košarkašice mogu bolje od ove igre, uz ocenu da su u prvom meču protiv Kanade imale sreće da nisu kažnjene za greške.
-Čestitam Španiji na sjajnoj utakmici. Boli nas kada vidimo ovakav rezultat, znamo da smo mnogo bolje od ovoga. Kao što je i selektorka rekla, samo smo u prvom poluvremenu poštovale naš plan utakmice, i možda tokom nekoliko minuta u nastavku… I to je bilo to. Kao što sam rekla i pre utakmice, protiv Kanade smo imale sreće i nismo kažnjene za naše greške – rekla je Bruks.
Ona je dodala da se znalo da će Španija hteti „revanš“, ali je istakla da se turnir nastavlja dalje.
-Za par dana imamo veoma važnu utakmicu protiv Koreje. Moramo da učimo iz grešaka koje smo pravile u ovom meču i da se fokusiramo na naredni meč. Nadamo se plasmanu u četvrtfinale – zaključila je Bruks.
Srbija na tabeli Grupe A zauzima treće mesto s jednom pobedom i jednim porazom, a s istim učinkom na drugom mestu je Kanada, dok je Španija prva (2-0).
Plasman u četvrtfinale osiguraće po dve najbolje selekcije iz tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.
Srbija naredni meč igra protiv Južne Koreje, u nedelju od 14.00 sati.

Povezana vest:  Litvanci bolji od Zvezde